Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα

Σε συμφωνία επί των μέτρων που ζητεί η τρόικα, ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση του νέου δανείου, κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με πληροφορίες.


Σε συμφωνία επί των μέτρων που ζητεί η τρόικα, ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση του νέου δανείου, κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
«Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού.


METΡΑ - ΣΟΚ Γενιά των 400 ευρώ οι εργαζόμενοι μέχρι 25 ετών

Μεγάλη η περικοπή στον κατώτατο μισθό, με κύριους χαμένους τους νέους έως 25 ετών. Ψαλίδι και σε μια σειρά από επιδόματα λόγω των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Πάγωμα και των ωριμάνσεων

 Αλλαγές «σοκ» προβλέπονται στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις (με βάση τις πληροφορίες που υπήρχαν αργά χθες το βράδυ, αφού είχε διακοπεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών), με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή της η… γενιά των 400 ευρώ.

 

«Αθλιο θέατρο σκιών από τους πολιτικούς αρχηγούς» Ντ. Μπακογιάννη: Από περικοπές αποδοχών βουλευτών τα 300 εκατ.


Από χθες παρακολουθούμε ένα άθλιο θέατρο σκιών των πολιτικών αρχηγών, σχολίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη για τη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου και τους κατηγόρησε ότι έχουν το μυαλό τους στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές των Ελλήνων.
Σήμερα, πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, «συνομολογούν σε μια κάκιστη συμφωνία και ψάχνουν 300 εκατομμύρια ευρώ που τους λείπουν. Εάν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ ας κάνουν δεκτή την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να κόψουν 50% από μισθούς και συντάξεις βουλευτών, από το ονομαζόμενο πολιτικό σύστημα».
«Είναι πάρα πολύ εύκολο, είναι θέμα απλής απόφασης, για να μην κοροϊδεύουν πλέον το λαό», συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη.


«Οι Έλληνες απέτυχαν να συμφωνήσουν» - Ξανά πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Δεν είναι η πρώτη, δυστυχώς δε φαίνεται να είναι και η τελευταία φορά που η Ελλάδα και οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Αυτό όμως που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως η πλειοψηφία των ξένων ΜΜΕ, με εξαίρεση τη Guardian, μιλούν για αποτυχία των πολιτικών αρχηγών να συμφωνήσουν. Ενώ και με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, υπήρξε συμφωνία για όλα, εκτός από τις συντάξεις...