Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΕΠΑΦΩΝ. Στην κόψη του ξυραφιού για απολύσεις στο Δημόσιο - «μαχαίρι» στους μισθούς


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου, η μαραθώνια σειρά επαφών του κυβερνητικού επιτελείου με τους εκπροσώπους της τρόικας και νωρίτερα των εκπροσώπων των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας. Οι εκπρόσωποι ΔΝΤ ΕΕ και ΕΚΤ δεν έκαναν δηλώσεις κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από 2,5 ώρες συζητήσεων με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

 

Στις 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο η τρόικα ζητεί να περιληφθούν εκπαιδευτικοί και ένστολοι. Χρεοκοπία ή επώδυνα μέτρα το δίλημμα στο τραπέζι των αρχηγών


Σκληρή λιτότητα διαρκείας με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις στο Δημόσιο και κλείσιμο φορέων και οργανισμών απαιτούν οι δανειστές για να προχωρήσουν στη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης, που θα αποτρέψει την άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Το δίλημμα θα τεθεί στο τραπέζι της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό, πιθανότατα, σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι ενώ την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώνει το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης. Το Eurogroup θα συνεδριάσει στις 8 Φεβρουαρίου για τη νέα δανειακή σύμβαση ενώ το PSI για το οποίο επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, ο πρόεδρος του IIF Τσαρλς Νταλάρα, θεωρείται, κατά δήλωση Βενιζέλου, «το ευκολότερο μέρος» των μαραθώνιων διαβουλεύσεων.