Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τη λίστα με τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Στην αγγλική πρωτεύουσα τα γαλανόλευκα χρώματα θα εκπροσωπήσουν 105 άτομα, 66 άνδρες και 39 γυναίκες, που θα λάβουν μέρος σε 20 αθλήματα. Αναλυτικά η λίστα και οι αθλητές/αθλήτριες ανά άθλημα:


H FIFA ενέκρινε την χρήση της "έξυπνης μπάλας" iBall

Πρόσφατα μάθαμε ότι η FIFA ενέκρινε την τεχνολογία “goal-line” για να βοηθήσει διαιτητές και επόπτες να διακρίνουν εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, εγκρίθηκε το σύστημα iBall της Select (γνωστή για τις ποδοσφαιρικές μπάλες) για τελικές δοκιμές ώστε να χρησιμοποιηθεί σε επαγγελματικούς αγώνες.

Η ΕΕ θα επιβιώσει μόνο αν ενωθεί

Ως το 2015 η διαδικασία πολιτικής ένωσης της ΕΕ θα έχει πετύχει, πιστεύει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ, που έχει ως υπόδειγμα το γερμανικό πρότυπο των ομόσπονδων κρατιδίων.

 Η ευρωκρίση έχει ίσως τελικά κάποιο θετικό στοιχείο. «Η διαδικασία της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης επιταχύνεται» λέει σε συνέντευξή της στην DW η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ: