Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Στη Σκοτία το μεγαλύτερο «κυματικό πάρκο» του κόσμου

Θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες σχεδόν 30.000 νοικοκυριών


Η εγκατάσταση 40 έως 50 συστημάτων Oyster 800, τα οποία τροφοδοτούνται από τα κύματα κοντά στις ακτές και τα μετατρέπουν σε καθαρή ενέργεια, θα αρχίσει μέσα στα επόμενα χρόνια (φωτογραφία αρχείου).

Η κυβέρνηση της Σκοτίας έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή του μεγαλύτερου «κυματικού πάρκου» στον κόσμο, στο Λιούις, ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της Βρετανίας, σε μια από τις θεωρούμενες ως καλύτερες τοποθεσίες στην Ευρώπη για την παραγωγή κυματικής ενέργειας.


"Παγίδα¨ για το χαράτσι στήνει το υπουργείο Οικονομικών


Προκειμένου να βρεθούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των ακινήτων οι οποίοι οφείλουν το ΕΕΤΗΔΕ, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να υποχρεώσει όλους τους φορολογουμένους να δηλώσουν στα έντυπα των φετινών φορολογικών δηλώσεων τους αριθμούς παροχής ρεύματος.


Οι Ρώσοι θέλουν συμφωνίες με ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες


Σε φόρουμ που διοργανώθηκε σήμερα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, επισήμανε, ότι το παλιό αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης που στηριζόταν στην εσωτερική ζήτηση που προέρχεται από δανεισμό αντικαθίσταται από το μοντέλο της εξωστρεφούς οικονομίας.