Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

BBC: Τα χειρότερα πέρασαν, αλλά οι νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα, η διαρροή μυαλών συνεχίζεται


Αφιέρωμα στην Ελλάδα και στη γενιά της κρίσης όπως τη χαρακτηρίζει, κάνει το BBC. Με τίτλο «Μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει τη ”διαρροή μυαλών”;» το BBC επισημαίνει ότι αν και τα χειρότερα τελείωσαν για την Ελλάδα, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ειδικά για τους νέους κάτω των 25 ετών, γεγονός που τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν τη χώρα.


Γιατί η Ελλάδα? Διάλεξη του Pedro Olalla


Αν τα έγραφε Έλληνας θα τον αποκαλούσαμε τουλάχιστον τοπικιστή!
(Πέδρο Ολάγια: Γιατί η Ελλάδα;)

 

  Γιατί η Ελλάδα? Διάλεξη του Pedro Olalla
(Δείτε σε βίντεο την διάλεξη, κάντε επιλογή Ελληνικών υποτίτλων)
 

 «Οι περικοπές στην εκπαίδευση- και μάλιστα στις ανθρωπιστικές σπουδές- δεν στοχεύουν ποτέ στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά στην υπονόμευση της όποιας αντικαθεστωτικής σκέψης.»

«Όχι» Λαγκάρντ σε μείωση της φορολογίας

Εύσημα στην Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις


Για αξιοσημείωτη πρόοδο της Ελλάδας στη μείωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας έκανε λόγο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά το «πράσινο φως» που άναψε χθες το δ.σ. του ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης των 1,74 δισ. ευρώ προς τη χώρα.


Καφετέρια με… χρονοχρέωση στη Γερμανία!


Ένα νέο café άνοιξε τις πύλες του στο γερμανικό κοινό,και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Βισμπάντεν, εν ονόματι «Slow Café», παρουσιάζοντας στους επισκέπτες ένα πραγματικά ευρηματικό concept: 


Αστεροειδής πέρασε κοντά στη Γη


Ένας αστεροειδής διαμέτρου 2,7 χιλιομέτρων προσέγγισε τη Γη χωρίς ωστόσο να προκαλέσει κάποιο κίνδυνο, καθώς θα περάσει σε απόσταση 5,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας, ανακοίνωσε η NASA.