Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σαχινίδης: “Η Ελλάδα σύντομα θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα”


Ο υπουργός Οικονομικών απαντούσε με αφορμή την δημοσιοποίηση από την Eurostat των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011.
«Η Ελλάδα σε δύο χρόνια κατάφερε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Σε όρους πρωτογενούς ελλείμματος, η βελτίωση είναι ακόμη μεγαλύτερη, κατά 8,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2011. «Η απόσταση που έχει διανύσει η χώρα από το έλλειμμα του 2009 είναι μεγάλη», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι «σύντομα θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα».


“Αθώος” ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας για την οικονομική καταστροφή της χώρας!


Το Ειδικό Δικαστήριο δεν επέβαλε ποινή στον πρώην πρωθυπουργό Χαάρντε τον βρήκε όμως ένοχο σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες που τον βάρυναν.
Ισλανδικό δικαστήριο αποφάσισε, σήμερα, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χαάρντε είναι ένοχος μόνον για μιαν από τις συνολικά τέσσερις κατηγορίες που τον βάρυναν, αυτή της "αμέλειας" αναφορικά με την κατάρρευση της οικονομίας της Ισλανδίας στα τέλη του 2008, δεν επέβαλε όμως στον πρώην πρωθυπουργό ποινή.