Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το ΣΔΟΕ «έπιασε» τον Πλούταρχο για φοροδιαφυγή 1.985.000 ευρώ

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος από τον έλεγχο που διενήργησαν στον γνωστό τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο διαπίστωσαν ότι την περίοδο 2005-2011, δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία ύψους 1.985.000 ευρώ.


Το ακούσαμε κι αυτό! Χρυσαυγίτες αποκάλεσαν Ναζί δημοσιογράφο του BBC

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Today του BBC, John Humphrys, ήθελε συνέντευξη από κάποιο μέλος της Χρυσής Αυγής. Αλλά όταν έφτασε στα γραφεία της Μεσογείων «έφαγε» κυριολεκτικά, πόρτα!



Τα βρίσκουν στο παρά πέντε οι ηγέτες της Γερουσίας

Αχτίδες αισιοδοξίας άρχισαν να διαφαίνονται στην Ουάσινγκτον, καθώς οι ηγέτες ρεπουμπλικάνων και δημοκρατικών στη Γερουσία σημειώνουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου δανεισμού και για την επαναλειτουργία του κράτους, χωρίς να αποκλείεται να καταλήξουν σε μια συμφωνία μέσα σε ένα 24ωρο.


Διευρυμένα τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Αύξηση του ποσού της επιδότησης και προκαταβολή του 25%



Διεύρυνση των κριτηρίων και αύξηση του ποσού για το επίδομα θέρμανσης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης διευρύνονται ως εξής:


ΚΕΠΕ: Στο 3,5% η ύφεση φέτος

Βελτίωση στους βασικούς οικονομικούς δείκτες προβλέπει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).


Βασιλιάς στην πιο «καυστική» ατάκα ο Ουίνστον Τσόρτσιλ

Βασιλιάς στις πνευματώδεις και «καυστικές» ατάκες ανακηρύχθηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, μετά από δημοσκόπηση για τις πιο αστείες προσβολές που έχουν ακουστεί ποτέ από μουσικούς, ηθοποιούς, πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα.


Ηπιότερη ύφεση βλέπει το ΙΟΒΕ

«Πολύ κοντά σε σημείο σταθεροποίησης η ελληνική οικονομία»


 Ηπιότερη ύφεση προβλέπει για φέτος το ΙΟΒΕ, το οποίο αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για την ελληνική οικονομία σε συρρίκνωση 4,1% έως 4,2% το 2013 έναντι 5% που ανέμενε προηγουμένως.


Κερκόπορτα από ΔΝΤ για φόρο 10% στις καταθέσεις

Φωτιές ανάβουν οι «εισηγήσεις» αναλυτών του ΔΝΤ -περιλαμβάνονται στην πρόσφατη έκθεση Fiscal Monitoring- για εφάπαξ επιβολή φόρου 10% στις καταθέσεις.


WSJ: «Στην Ελλάδα πληρώνουν ακόμη και ισοβίτες δημόσιους υπαλλήλους»

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Η ανικανότητα των ελληνικών αρχών να σταματήσουν να καταβάλουν μισθούς ακόμη και σε καταδικασθέντες σε ισόβια δημοσίους υπαλλήλους, είναι ένα από τα βασικά θέματα στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal που αναφέρει το παράδειγμα της δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου το 2009, το οποίο και χρησιμοποιεί ως ισχυρή ένδειξη ότι δεν είναι εφικτό να εκπληρώσει η χώρα μας τις δεσμεύσεις της για πραγματική μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα και να απομακρύνει τους υπαλλήλους που κρίνονται ακατάλληλοι.

 

Σέρρες: Σκηνοθέτησε ληστεία για να αρπάξει τις εισπράξεις

Η δράστης έπεσε σε αντιφάσεις και αποκαλύφθηκε

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι η 36χρονη έλεγε ψέματα και είχε σκαρφιστεί τη ληστεία Το αρκετά μεγάλο ποσό που είχε συγκεντρωθεί από τις εισπράξεις του πρακτορείου ΠΡΟΠΟ ενός συγγενικού της προσώπου, είχε βάλει στο «μάτι» η Ελληνίδα υπάλληλος και για να τις βάλει στην τσέπη σκηνοθέτησε ληστεία.



Παπαχρήστος στο Mega: «Θα με έφερναν με κλούβα από τα Γιάννενα στην Αθήνα»

Για την εμπειρία της σύλληψής του την Κυριακή στα Γιάννενα ύστερα από τη μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, μίλησε στο Mega και στην εκπομπή «Κοινωνία ΩΡΑ ΜEGA» ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» κατέθεσε Γιώργος Παπαχρήστος τη Δευτέρα. 


Κάλεσμα για μια ισχυρή κεντροαριστερά από 58 προσωπικότητες

Κάλεσμα για τη δημιουργία ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, με κοινή κάθοδο στις επερχόμενες ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές, χωρίς τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων και κινήσεων, απευθύνουν με κείμενο - προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις του χώρου 58 προσωπικότητες.


Η Ιρλανδία βγαίνει από το μνημόνιο

"Απόψε μπορώ να επιβεβαιώσω πως η Ιρλανδία βρίσκεται καθ΄οδόν προς την έξοδο από τα δάνεια της ΕΕ και του ΔΝΤ στις 15 Δεκεμβρίου. Και δεν θα επιστρέψουμε", δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι στα μέλη του κόμματός του, του Fine Gael, αργά το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την ιρλανδική ραδιοτηλεόραση RTE.



«Έφυγε» ο αθλητικογράφος Φίλιππος Συρίγος

Έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο το βράδυ της Κυριακής ο αθλητικογράφος Φίλιππος Συρίγος, ο οποίος ταύτισε το όνομά του με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.