Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Για… μπάτσες! Ήττα στις Σέρρες από τον Θρασύβουλο.


Ο Πανσερραϊκός με τους τόσους στόχους και το βαρύ όνομα, υποδέχτηκε τον τελευταίο της βαθμολογίας Θρασύβουλο και κατά τη συνηθισμένη τακτική του, κατάφερε να τον «αναστήσει» καθώς ηττήθηκε με 1-2. Μπορεί την παράσταση να έκλεψε έστω και λίγο ο Σαμπέγκου Μπαγκουρά, που μπήκε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και μπόρεσε να σκοράρει αμέσως, μειώνοντας το σκορ, αλλά η ουσία παραμένει μία και δραματική. Ο Πανσερραϊκός έχασε σε ακόμα ένα παιχνίδι, μένει πίσω στη βαθμολογία και από τα ίδια λάθη και από τα ίδια πρόσωπα, κινδυνεύει να πετάξει μια ιδανική χρονιά για άνοδο. 



S & P: Ομαδική υποβάθμιση των χωρών της Ευρωζώνης


Γαλλία και Αυστρία έχασαν τα «ΑΑΑ» - δύο βαθμίδες έπεσαν Ισπανία και Ιταλία - κατηγορία «junk» για Πορτογαλία και Κύπρο - διασώθηκε μόνο η Γερμανία - συνολικά υποβαθμίστηκαν δεκαέξι χώρες



 Το μπαράζ υποβαθμίσεων χωρών της Ευρωζώνης -το οποίο είχαν... προλάβει νωρίτερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ξένα ΜΜΕ- επιβεβαίωσε η Standard & Poor's το βράδυ της Παρασκευής: Ο οίκος έριξε την αξιολόγηση της Γαλλίας και της Αυστρίας κατά μία μονάδα, υποβαθμίζοντας άλλες επτά χώρες και μειώνοντας τις προοπτικές των υπόλοιπων σε αρνητικές.

Μετά τη σαρωτική κίνηση, ουσιαστικά μόνο η Γερμανία κρατά ταυτόχρονα και το «ΑΑΑ» και τις σταθερές της προοπτικές.

Στις χώρες που υποβαθμίστηκαν «ξεχωρίζουν» η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος -δύο μονάδες χαμηλότερα- ενώ για όλες τις χώρες με αρνητικές προοπτικές (πλην Γερμανίας και Σλοβακίας δηλαδή) υπάρχουν πιθανότητες 30% για νέα υποβάθμιση μέσα στο 2012.