Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μειωμένο κατά 33,1% το έλλειμμα στο 8μηνο


Βελτίωση παρουσιάζουν τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012, αφού το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 12,482 δισ. ευρώ έναντι αρχικού στόχου για 15,214 δισ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε την ίδια περίοδο σε 1,412 δισ. ευρώ έναντι αρχικού στόχου για 4,202 δισ. ευρώ.


Προκαλούν τη νοημοσύνη μας! Ο κ. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος καλεί τον κόσμο σε 48ωρες απεργίες και καταλήψεις


- Ακόμα δεν έχει δοθεί πειστική απάντηση για τις διώξεις τον περασμένο Απρίλιο για κακουργήματα εις βάρος συνδικαλιστων της ΓΕΝΟΠ για τα εικονικά παραστατικά και τις υπερτιμολογήσεις
Είπε:
- "Nα τους κάνουμε να μην προλαβαίνουν να μετρούν τις καταλήψεις"
- "Nα νεκρώσουν τα πάντα" - "Να είμαστε κάθε μέρα στο Σύνταγμα"

 

Το οικονομικό επιτελείο προτείνει έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, τους ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις_ Φορολογική επίθεση χωρίς μέτρο

Με βάση το μνημόνιο του περασμένου Φεβρουαρίου, η Ελλάδα έχει υποχρέωση αύξησης των φορολογικών εσόδων κατά 1,5% του ΑΕΠ (ή 3 δισ. ευρώ) μέχρι το 2015, από έσοδα προερχόμενα από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις (ή χαράτσια) για ακίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και τους έχοντες και αγροτικά εισοδήματα, χωρίς όμως να είναι κατ' επάγγελμα αγρότες, έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ, το οποίο είναι επιπλέον του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, που αφορά στις περικοπές των δαπανών.