Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Παρέμβαση στα εσωτερικά μας απο κομισιόν: Δε θα διστάσουμε να δράσουμε κατά της Χρυσής Αυγής

Η Κομισιόν δε θα διστάσει να αναλάβει δράση εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είπε, θα χρησιμοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν.

Για ποινικές ευθύνες τραπεζιτών μιλά ο Α.Τσίπρας: «Που πήγαν τα 200 δισ.;»

Επιβεβαιώνοντας απόλυτα τις πληροφορίες και τις εκτίμησεις του defencenet.gr, ο Α.Τσίπρας, πλέον οδεύει προς μετωπική με τους τραπεζίτες και θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για την διαχείριση των 200 δισ. ευρώ που έχουν πάρει μέχρι στιγμής, ενώ ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα η έκθεση της Blackrock! Στο διάγγελμά του πριν λίγο από την Βουλή ότι έθεσε θέμα «απόδοσης λογαριασμού» για τα 200 δισ. που έχουν ενθυλακώσει οι τραπεζίτες και ζήτησε να υπάρξει λεπτομερής έλεγχος για την διάθεση του ποσού αυτού που δεν έφτασε ποτέ στην αγορά…

Σαμαράς: Ελπίζω μέχρι αύριο ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει


Αρνητική απάντηση, την οποία συνόδευσε με σκληρή αντεπίθεση, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον Αλέξη Τσίπρα και στον όρο που είχε θέσει προηγουμένως να ανακληθούν οι δεσμευτικές επιστολές για πιστή τήρηση του Μνημονίου. Ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε μάλιστα -για πρώτη φορά ανοικτά- για σύμπηξη ευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου απέναντι στην προοπτική κυβέρνησης Αριστεράς.
«Ο κ. Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση. Σεβόμαστε την ετυμηγορία και δεν θέλουμε η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές», είπε ο κ. Σαμαράς που κατηγόρησε για «απίστευτη αλαζονεία» τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως όσα ο αρχγός του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ».


“Λεφτά υπάρχουν” ... ως τέλη Ιουνίου


Μέσα σε δύο ημέρες, ως την ερχόμενη Πέμπτη οι Βρυξέλλες θα πρέπει να έχουν αποδεσμεύσει 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει ομόλογα αξίας άνω των 4 δισεκατομμυρίων στα μέσα Μαϊου ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.Ωστόσο ακόμη και αν αυτό συμβεί το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα διαπραγματευτεί με την τρόικα ή οποία θα πρέπει να ανάψει το πράσινο φως ώστε να συνεχίσουν να ... έρχονται στα ταμεία του κράτους τα χρήματα από το νέο δάνειο.