Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η συγκράτηση των δαπανών στο α' τετράμηνο υπερκαλύπτει την υστέρηση εσόδων που αυξάνεται _ Προϋπολογισμός: Βελτίωση μεγεθών αλλά και αβεβαιότητα


Η συγκράτηση των δαπανών, που αγγίζει τα όρια της στάσης πληρωμών, βελτιώνει φαινομενικά την εικόνα υλοποίησης του προϋπολογισμού στο πρώτο τετράμηνο του 2012, καθώς υπερκαλύπτονται οι υστερήσεις στον τομέα των εσόδων, οι οποίες ωστόσο βαίνουν αυξανόμενες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο πρώτο τετράμηνο του έτους ανήλθε 9.098 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα την ίδια περίοδο ύψους 11.009 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το έλλειμμα είναι υψηλότερο κατά 23,4% ή κατά 1,7 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2011.


Fitch: Σε αρνητική επιτήρηση η Ευρωζώνη αν φύγει η Ελλάδα

Υπό αρνητική επιτήρηση (Rating Watch Negative) θα τεθεί η ευρωζώνη αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ- είτε ως αποτέλεσμα της παρούσας πολιτικής κρίσης, είτε αργότερα, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής αστάθειας- με άμεσο κίνδυνο υποβάθμισης για όσες χώρες έχουν ήδη αξιολογηθεί με «αρνητικές προοπτικές», προειδοποίησε ο οίκος Fitch. 

Λεφτά υπάρχουν μέχρι το τέλος Ιουνίου – Τι είδαν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


- Τσακαλώτος και Δραγασάκης είχαν επίσημη ενημέρωση, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 8
- Τι απάντησε ο Ευ. Τσακαλώτος στην ερώτηση του Γ. Παπακωσναντίνου αν στο τέλος Ιουνίου θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις
- Δείτε βίντεο με τις αντιδράσεις του βουευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Τα ταμειακά αποθέματα τελειώνουν και χρήματα υπάρχουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως φαίνεται απο τις αντιδράσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, βουλετή του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 8.