Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ _Δραστήριες στον λαό, ευάλωτες στο κομματικό photoshop

Η γνήσια φωτογραφία με τα εμβλήματα της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ)

Στην εποχή του Στάλιν, που με κάθε ευκαιρία ξορκίζει, γύρισε η «Αυγή». Με τρόπο σχεδόν απροσδόκητο παραποίησε φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής των εκλογών στα Προπύλαια. Από την κόκκινη σημαία, που ανέμιζε πίσω από τον περιχαρή Αλέξη Τσίπρα, αφαιρέθηκαν περίτεχνα τα εμβλήματα της ΚΟΕ, μιας από τις ένδεκα συνιστώσες της συνασπισμένης ριζοσπαστικής Αριστεράς.

 

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ _Εφυγαν καταθέσεις 700 εκατ. μετά τις εκλογές


Με έκδηλη αγωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε, σύμφωνα με τα πρακτικά της σύσκεψης, στους προέδρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., την Δευτέρα το βράδυ, την ενημέρωση από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο ότι «η κατάσταση στις τράπεζες είναι πάρα πολύ δύσκολη». 

«Οι αναλήψεις και οι εκροές μέχρι τις 16.00 μμ η ώρα που τον πήρα, ξεπερνούσαν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, έφτασαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ», είπε και πρόσθεσε: «Χαρακτηριστικά μου είπε ο κ. Προβόπουλος ότι βεβαίως δεν υπάρχει πανικός, αλλά υπάρχει ένας μεγάλος φόβος, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε πανικό. Ανέφερε επίσης ότι η αντοχή των τραπεζών είναι πολύ μικρή αυτή τη στιγμή».

 

Αυτοί είναι οι τρεις πιθανοί πρωθυπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης


Οπως προβλέπει το Σύνταγμα εάν οι πολιτικοί αρχηγοί δε συμφωνήσουν σε κοινά αποδεκτό πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία της υπηρεσιακής κυβέρνησης με σκοπό τη διενέργεια εκλογών τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει έναν εκ των τριων ανωτάτων δικαστικών της χώρας.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Να χρεοκοπήσουμε εδώ και τώρα


Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε...
Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

''Η εκτύπωση και η διανομή δραχμής δεν είναι εύκολη υπόθεση''


Οι Financial Times εξηγούν τι θα ακολουθήσει εαν ενργοποιηθεί το... Grexit, όπως αποκαλείται η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
Διαβάστε το άρθρο με τίτλο ''Τα 6 ερωτήματα για το... Grexit''
''Το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ανήκει πλέον στη φαντασία. Με το 70% των Ελλήνων ψηφοφόρων να στηρίζει στις εκλογές της 6ης Μαΐου κόμματα που απορρίπτουν τους όρους του μνημονίου, πολλοί επενδυτές θεωρούν πλέον ότι το ρήγμα στην ευρωζώνη των "17" είναι πολύ πιθανό. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μανιωδώς επεξεργάζονται τα διάφορα σενάρια, ενώ παράλληλα καλούν την Αθήνα να παραμείνει στις συμφωνίες για λιτότητα και μεταρρυθμίσεις. Εάν αυτές οι ελπίδες εξανεμιστούν και η Ελλάδα βρεθεί εκτός, τι θα ακολουθήσει, αναρωτιούνται οι F.T.


«Εύγε» από τη... Βενεζουέλα!


Για την Ευρώπη δεν ξέρουμε, πάντως η Βενεζουέλα είναι μαζί μας!