Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΠ για την ελληνική γιαούρτη

ΠΡΟΙΟΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Η δυνατότητα υποβολής αίτησης για τη καταχώρηση ελληνικής γιαούρτης ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) καλύπτοντας την παραγωγή σε επίπεδο επικράτειας, εξετάστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 

Ψήφος εμπιστοσύνης από την Coca Cola

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Αθήνα επελέγη από την μητρική εταιρία της Coca Cola ως έδρα του νέου Κέντρου Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. 

 

Προσωρινοί πίνακες για το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας»

ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αναρτήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο προσωρινός πίνακας κατάταξης στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», το οποίο αφορά στους ωφελούμενους ανέργους που θα εργασούν με πλήρη απασχόληση για πέντε μήνες σε δημόσιους φορείς, καθώς και ο πίνακας όσων αποκλείονται από το ίδιο πρόγραμμα.

 

Αναβαθμίζεται το ελληνικό χρηματιστήριο

ΣΤΙΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ MSCI

Από αύριο Τετάρτη και τυπικά, μετά από 12 χρόνια, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα τεθεί στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών των δεικτών MSCI, από την κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών, με τη στάθμιση του ελληνικού δείκτη στον βασικό δείκτη MSCI Emerging Markets να είναι 0,43%.

 

ΔΗΜΑΡ: «Ναι» στην τροπολογία για τα φάρμακα

Συνεδρίασε το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ και αποφάσισε να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό γιατί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, «ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την υπερφορολόγηση και δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε μια χαραμάδα προοπτικής και ελπίδας,


Βίντεο: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Αλέξη Κούγια

Περίπου 30 άτομα, με τα πρόσωπα τους καλυμμένα με μάσκες και κράνη, επιτέθηκαν στον Αλέξη Κούγια πλησίον της πλατείας Όλγας στην Πάτρα.


Εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα

Το κτήριο του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia Solutions & Networks.

Για ψήφο εμπιστοσύνης στις ικανότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και την ποιότητα και τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, στα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα.


Japonica: Η Ελλάδα αξίζει το "Α+"

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε πέρα από την αναχρονιστική και παράλογη λογιστική (accounting) που συσκοτίζει το γεγονός ότι η χώρα αξίζει ένα «Α+», και μια απόδοση ομολόγων κάτω του 5%, αναφέρει η Japonica.


Σουλτς: Να μη χάσουμε χρόνο για το ελληνικό χρέος

ΕΔΕΙΞΕ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014

Στον Νοέμβριο του 2014 παρέπεμψε ουσιαστικά για οριστικές αποφάσεις γύρω από την απομείωση του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλς.

 

Ράλι 14% «βλέπει» η Nomura στην Ευρώπη το 2014

Η αύξηση της κερδοφορίας θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές αγορές σε ράλι ύψους 14% το επόμενο έτος, ενώ η πτώση στα risk premiums και oι δυναμικές εισροές κεφαλαίων, θα στηρίξουν την αγορά μακροπρόθεσμα, όπως σημειώνει η Nomura σε νέα έκθεσή της, τα οποία βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα πρόσφατα bullish σχόλια των Goldman Sachs και UBS.


Στη ΓΑΔΑ αυτοβούλως ο Π. Κωστόπουλος

Στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε αυτοβούλως λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης ο Πέτρος Κωστόπουλος.


Σάλος στις Σέρρες: Οταν τον πήρε ο ύπνος τον Καμμένο και ο ρεσεψιονίστ γλύτωσε στο τσακ το αυτόφωρο

Ενα περιστατικό σε ξενοδοχείο των Σερρών με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο κάνει το γύρο της πόλης σύμφωνα με τα Νέα που αφηγούνται σήμερα τι συνέβη.


Βρέθηκε πτώμα στις τουρκικές ακτές απέναντι από την Σύμη

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
 Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε χθες το βράδυ στις τουρκικές ακτές απένταντι από την Σύμη.
 

Ηλεία: Κεραυνός χτύπησε 12χρονο παιδί στα σκαλιά λεωφορείου!

Ο μαθητής που χτυπήθηκε από κεραυνό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο - Σοκαρισμένοι οι αυτόπτες μάρτυρες από τις εικόνες...



Συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα για τα φάρμακα

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με  την τροπολογία για το φάρμακο και τη φαρμακευτική πολιτική της χώρας παραχωρεί στις 11.30 το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.


Άδωνις προς ΣΥΡΙΖΑ: Κάνετε παπαγαλία τις ανακοινώσεις της φαρμακοβιομηχανίας

Μία ημέρα πριν την ψήφιση στη Βουλή τροπολογίας που αποσκοπεί στη μείωση των τιμών των φαρμάκων, «φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα ο υπουργός Υγείας παρουσίασε, μέσω του Σκάι, το τρίπτυχο της κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην αγορά φαρμάκων.


Νέα επίθεση «Αυγής» κατά Αδωνι Γεωργιάδη

Διαστάσεις βεντέτας φαίνεται να λαμβάνει η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας «Αυγή» με τον υπουργό Υγείας αφού και σήμερα η εφημερίδα «φιλοξενεί» στην πρώτη της σελίδα τον Άδωνι Γεωργιάδη με κεντρικό τίτλο «Τα 8 ψέμματα του Γεωργιάδη». 


«Χρυσές» επιδοτήσεις για δημιουργία επιχειρήσεων έρχονται σε 408 χωριά της Ελλάδας- Που ισχύει το μέτρο, ποιες αφορά

Την ευκαιρία να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση ή να εκσυγχρονίσουν την υπάρχουσα σε 408 χωριά της Ελλάδας έχουν πλέον οι νέοι και οι αγρότες, καθώς σε νέο πρόγραμμα της ΕΕ προβλέπεται η χρηματοδότηση τους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.


Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ

 Φωτογραφία αρχείου

Καραμπόλα τριών οχημάτων σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στα Τέμπη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και άλλοι τρεις έχουν τραυματιστεί σοβαρά.