Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Παπαδήμος προς τράπεζες: Θέλετε ενίσχυση; Βοηθήστε τους μικρομεσαίους


Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τις τράπεζες να αναλάβουν οι τράπεζες τις ευθύνες τους και να κινητοποιήσουν πόρους για να κινηθεί η οικονομία.
«Οι τράπεζες οφείλουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να κινηθούν με ταχύτητα, να κινητοποιήσουν διαθέσιμους πόρους και να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις. Και σε όλο αυτό, καθοριστική προϋπόθεση είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών» τόνισε ο Λουκάς Παπαδήμος από το βήμα ημερίδας με θέμα «Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής "Ευρώπη 2020"».


«Όλη στην Ευρώπη είναι Έλληνες»


Η φράση βγήκε από τα χείλη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, που προσπάθησε να μας πείσει ότι οι θυσίες μας θα ανταμειφθούν με ανάπτυξη.
Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της και μετά την εποχή των θυσιών, θα έρθει η εποχή της ανάπτυξης, είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις Αντόνιο Ταγιάνι, που βρέθηκε στην Αθήνα για να μιλήσει στην ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής "Ευρώπη 2020"».