Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«Όλη στην Ευρώπη είναι Έλληνες»


Η φράση βγήκε από τα χείλη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, που προσπάθησε να μας πείσει ότι οι θυσίες μας θα ανταμειφθούν με ανάπτυξη.
Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της και μετά την εποχή των θυσιών, θα έρθει η εποχή της ανάπτυξης, είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις Αντόνιο Ταγιάνι, που βρέθηκε στην Αθήνα για να μιλήσει στην ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής "Ευρώπη 2020"».




«Δε μπορούμε να διανοηθούμε την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, το ευρώ χωρίς την Ελλάδα. Όλοι στην Ευρώπη είναι Έλληνες. Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω τη στήριξη στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κυβέρνηση και να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για τις θυσίες που κάνει», τόνισε.
Αναφερόμενος στο τι πρέπει να γίνει, ο Ευρωπαίος επίτροπος εστίασε στην ανάγκη να λύσουμε θέματα πρόσβασης στη χρηματοδότηση, να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, στον τουρισμού, στην τόνωση των εξαγωγών και στην έρευνα- καινοτομία.
Παράλληλα, πρότεινε τη μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα πρότυπα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της FED, αλλά και να τεθούν νέοι κανόνες στους Οργανισμούς Αξιολόγησης.
Από την πλευρά της, η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι δεν είναι δουλειά του επιτρόπου να χαράζει τα αναπτυξιακά προγράμματα των κρατών- μελών, αλλά θα πρέπει να εργαστεί με τις υπηρεσίες του για τη διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού προτύπου της Ευρώπης του 2020.
EUROKINISSI
Και σημείωσε ότι οι σχεδιασμοί και οι στόχοι για την προηγούμενη δεκαετία κατέρρευσαν, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη λειτουργεί σήμερα χωρίς στρατηγική.
Αναφερόμενη στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών η υπουργός σημείωσε ότι είναι εγκληματικό οι πολιτικές εξελίξεις να την επηρεάσουν.
Απευθυνόμενη στους σύνεδρους, αρκετοί εκ των οποίων ήταν εκπρόσωποι χωρών της ΕΕ, η υπουργός διερωτήθηκε «ποια χώρα θα μπορούσε να προσελκύσει επενδύσεις όταν σε καθημερινή βάση εδώ και δύο χρόνια υπάρχει υπερπροσφορά δηλώσεων για τη χρεοκοπία της χώρας. Ας το σκεφτεί ο καθένας για τη χώρα του».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου