Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Και νέο «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες


Τελειωμό δεν έχει ο «διωγμός» των ιδιοκτητών ακινήτων, που από το νέο έτος, θα πρέπει να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αντεπεξέλθουν στον ενιαίο φόρο αλλά και στα νέα πιστοποιητικά, που βάσει κοινοτικής οδηγίας θα πρέπει να έχουν για τα ακίνητά τους.


Σχεδιάζεται να χορηγείται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς θα καταβάλλεται το επίδομα

Ολα αναμένεται να «κλειδώσουν» αύριο στη σύσκεψη του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

 Επιστροφή φόρου «βαφτίζεται» το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα χορηγείται αποκλειστικά και μόνο σε όσους πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπιστούν και αποδεικνύουν με τιμολόγια την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Η επιστροφή, μάλιστα, σχεδιάζεται να γίνεται είτε μέσω των συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στα οποία ο υπόχρεος θα καταχωρεί συγκεκριμένο κωδικό του τιμολογίου που έχει αγοράσει το πετρέλαιο θέρμανσης, οπότε αμέσως θα πιστώνεται ο τραπεζικός του λογαριασμός μετά από σχετικό έλεγχο, είτε με την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος το 2013 γεγονός που φυσικά σημαίνει ότι η επιβάρυνση για φέτος θα είναι υπέρμετρη για τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού. Το σενάριο «Β» εξετάζεται γιατί το συνολικό κονδύλι υπολογίζεται περί τα 150 εκατομ. ευρώ, το ποσό το οποίο δεν έχει προϋπολογισθεί και ενδέχεται να μην βρεθεί μέχρι τέλος του έτους.