Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πρόγραμμα για ομογενείς και αλλοδαπούς μαθητές από το υπ. Παιδείας

Γέφυρα επαφής και επικοινωνίας με τους ομογενείς μαθητές, αλλά και τους αλλοδαπούς που μαθαίνουν ελληνικά, ρίχνει η ελληνική πολιτεία με τον μαθητικό διαγωνισμό παιδικής και νεανικής δημιουργίας βίντεο, με θέμα «Καλημέρα -Μια μέρα στην πόλη σου- Η Ελλάδα κι εσύ» που παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στο υπουργείο Παιδείας.

Περίεργη διατύπωση για την τάξη κατά τις συνεδριάσεις της Βουλής

ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΑ (Σώμάτων Ασφαλείας)
Οι αστυνομικοί θα αναλαμβάνουν την τήρηση της τάξης κατά τις συνεδριάσεις της Βουλής, σύμφωνα με διάταξη νομοσχεδίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο.

Στον Ευαγγελισμό ο Βούτσης – Υπέστη καρδιακό επεισόδιο

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» διεκομίσθη ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης με καρδιακό επεισόδιο.
 

Δημοσκόπηση-ΕΕ: Μπροστά οι Σοσιαλιστές έναντι του ΕΛΚ-Άνοδος Αριστεράς



Προβάδισμα της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έναντι της κεντροδεξιάς Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), καθώς και άνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (GUE/NGL), προβλέπει η έρευνα PollWatch 2014, την οποία διοργανώνει ο ανεξάρτητος οργανισμός VoteWatch Europe και η οποία συνδυάζει στοιχεία δημοσκοπήσεων από διαφορετικές χώρες της ΕΕ για τις ευρωεκλογές. 

Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΦΕΤΑ, ΚΡΑΣΙ, ΨΗΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία ο κόσμος πρέπει να είναι ευγνώμων στους Έλληνες, υποστηρίζει σε άρθρο της η Huffington Post, υμνώντας την ελληνική κουζίνα.

Λαβρόφ: Δεν θα επιτρέψουμε αιματοχυσία στην Ουκρανία

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ»
Στην Ουκρανία «έγινε πραξικόπημα και ανετράπη ο νόμιμος πρόεδρος», δήλωσε από την Μαδρίτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας την Δύση ότι υποστήριξε τις δυνάμεις που κατέλαβαν την εξουσία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Την ίδια ώρα η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Ρωσία, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης.

Λίγο χαμόγελο παρακαλώ…

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/s403x403/1606887_10152162198254909_1333187354_n.jpg


Τα προβλήματα σας κάνουν ν’ αντιστέκεστε; Τότε έχει και συνέχεια…

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

Εμμένει η τρόικα στην πρόταση για απελευθέρωση της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Πού συμφώνησαν και πού διαφώνησαν για τα φαρμακεία υπουργός και ελεγκτές


Έρχεται να ζητήσει συγνώμη ο Γερμανός Πρόεδρος

Για τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο θα ζητήσει συγνώμη, για τα σύγχρονα θύματα της γερμανικής οικονομικής πολιτικής μάλλον θα το αποφύγει ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόχαμιμ Γκάουκ.

Δημοσιογράφος του «Russia Today» κατήγγειλε την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Και τη μεροληπτική κάλυψη από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης
«Δεν θα επαναλάβω ποτέ πόσο σθεναρά διαφωνώ με κάθε επέμβαση στις υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους. Αυτό που η Ρωσία έκανε είναι κακό» είπε η Άμπι Μάρτιν στο τέλος της εκπομπής της.

ΟΓΑ. Πληρωμή των παλαιών οικογενειακών επιδομάτων



ΟΓΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πέμπτη, 27.02.2014

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:


Ανακλήθηκε η τροπολογία για την απαλλαγή των δημάρχων

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Την ανάκληση της ρύθμισης, με την οποία απαλλάσσονταν από ποινικές ευθύνες παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για συμβάσεις που κατέληξαν με δική τους υπογραφή, σε παρεμφερή, αλλά όχι ταυτόσημη υλοποίηση, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Βήματα προόδου στην εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ - ΤΡΟΙΚΑΣ
Πιο κοντά ήλθαν κυβέρνηση και τρόικα ως προς την εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ για τις αλλαγές στους κλάδους του λιανικού εμπορίου, της μεταποίησης τροφίμων, των δομικών υλικών και του τουρισμού.