Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων

Εμμένει η τρόικα στην πρόταση για απελευθέρωση της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Πού συμφώνησαν και πού διαφώνησαν για τα φαρμακεία υπουργός και ελεγκτές



Χωρίς καμία συμφωνία για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τους επικεφαλής της τρόικας.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν ανένδοτοι στην πρότασή τους για πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και από τα ράφια των μεγάλων αλυσίδων λιανικής. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας επέμεινε στην πρότασή του να παραμείνουν τα μη συνταγογραφούμενα εντός των φαρμακείων και να μπει πλαφόν στην τιμή τους, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την τρόικα.
Σε ό,τι αφορά τα φαρμακεία, οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν να αρθεί το κριτήριο της απόστασης, να τεθούν οι περιορισμοί στο θέμα της ιδιοκτησίας και να μειωθεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%, καθώς, όπως υποστήριξαν, στην Ελλάδα λειτουργούν πολλά φαρμακεία με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Το υπουργείο Υγείας αντιπαραθέτει το ότι στην Ελλάδα οι τιμές των φαρμάκων είναι από τις φθηνότερες στην ΕΕ.
Τελικά, επήλθε συμφωνία για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων όλης της χώρας τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, αλλά και το Σάββατο.
 
  voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου