Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Έρχεται να ζητήσει συγνώμη ο Γερμανός Πρόεδρος

Για τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο θα ζητήσει συγνώμη, για τα σύγχρονα θύματα της γερμανικής οικονομικής πολιτικής μάλλον θα το αποφύγει ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόχαμιμ Γκάουκ.


 Είναι η πρώτη επίσκεψη Γερμανού προέδρου από το 2000 και θεωρείται σημαντική για τις σχέσεις των δύο χωρών που τα τελευταία τρία χρόνια περνούν από διαφορετικές φάσεις.

Το πρόγραμμα του κ. Γκάουκ περιλαμβάνει και επίσκεψη συνοδεία του Κάρολου Παπούλια, στην Ήπειρο, ενώ θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γκάουκ έχει πει ότι στην επίσκεψή του στη χώρα μας “θα δείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί”, ωστόσο δεν αναμένεται καμία αναφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Σε ό,τι αφορά στην σύγχρονη κατάσταση στη χώρα μας αν και έχει δηλώσει “μου είναι δύσκολο να φανταστώ να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό δημόσιο όσοι στην Ελλάδα” επίσης δεν αναμένεται να τοποθετηθεί επί της στην πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει η γερμανική κυβέρνηση στην Ε.Ε.

 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου