Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Στα 12,7 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο 9μηνο

Να κι ένα καλό νέο

Χαμηλότερα έναντι των στόχων ήταν τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το εν λόγω διάστημα, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 12.720 εκατ. ευρώ και το πρωτογενές έλλειμμα σε 2.070 εκατ. ευρώ, έναντι στόχων για 13.531 εκατ. ευρώ και 2.879 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.


Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ΗΠΑ ή Γερμανία του '30


Στην δίνη μίας κρίσης ανάλογης με αυτή των ΗΠΑ και της Γερμανίας κατά την περίοδο της Μεγάλης Υφεσης του 1930 στροβιλίζεται η Ελλάδα, η οποία δείχνει σημάδια προόδου στην προσπάθειά της μέσω της λιτότητας να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg που δημοσιεύθηκε χθες.

 

Η τρόικα κάνει "τσαλίμια" και στην Κύπρο


Παρά την δήλωση του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή ότι η Τρόικα θα βρισκόταν σήμερα στην Κύπρο αυτό δεν συνέβη, ενώ είναι ερωτηματικό η ακριβής ημερομηνία της καθόδου της στην Λευκωσία.