Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 7% το δ' τρίμηνο


Συρρίκνωση 7,0% παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Το ΑΕΠ για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2011 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου), καθώς και αναθεωρημένες εκτιμήσεις για τους βραχυχρόνιους δείκτες.


Θα παρουσιαστούν αύριο στο Συμβούλιο οι τελικοί όροι της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων. PSI: Στο Eurogroup η έκθεση για το χρέος

Ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, διαβεβαιώνει ότι η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών που ελέγχει το IIF θα εξαιρετικά υψηλή.


Το «πράσινο» φως του Eurogroup, που συνεδριάζει αύριο, περιμένει ο υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να προχωρήσει στην επίσημη πρόσκληση προς τους ιδιώτες επενδυτές για τη συμμετοχή στο PSI.
Στη συνεδρίαση του Eurogroup, αναμένεται να παρουσιαστεί και η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, μετά την εφαρμογή της ανταλλαγής των ομολόγων, που θα καθορίσει σε απόλυτο βαθμό τις αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.