Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΜΕΧΡΙ 30/9/2012 Παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»


Παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2012, το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης και Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης, οι οποίοι προέβησαν και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι.

 

FTD: Ετοιμη για χαλάρωση της λιτότητας στην Ελλάδα η Ε.Ε.

Διατεθειμένη να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας, εμφανίζεται η Ε.Ε., σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των γερμανικών Financial Times.


Διατεθειμένη να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας, εμφανίζεται η Ε.Ε., σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των γερμανικών Financial Times.
Υπό τον τίτλο: «Η ΕΕ θέλει να χαλαρώσει τα δεσμά της Αθήνας» και υπότιτλο «Η Ευρώπη θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό η χώρα μπορεί να ετοιμάζεται μετά τις εκλογές για παραχωρήσεις – κι αυτό μολονότι οι Έλληνες έχουν προφανώς παραβιάσει και πάλι τις δεσμεύσεις τους για το πρόγραμμα λιτότητας», το δημοσίευμα των Financial Times Deutschland αναφέρει η ευρωζώνη προτίθεται να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας.


Λεφτά υπάρχουν στο Δημόσιο έως τις 15 Ιουλίου


Για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου για μισθούς συντάξεις, υγεία κ.ά. θα πρέπει είτε να αντιστραφεί η πτωτική τάση των φορολογικών εσόδων (στο 5μηνο η «μαύρη τρύπα» διπλασιάστηκε) είτε να εισρεύσουν κεφάλαια από τον μηχανισμό στήριξης
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, λεφτά υπάρχουν μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Από εκεί και πέρα, για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου για μισθούς συντάξεις, υγεία κ.ά. θα πρέπει είτε να αντιστραφεί η πτωτική τάση των φορολογικών εσόδων (στο πεντάμηνο η «μαύρη τρύπα» διπλασιάστηκε σε σχέση με τα τέλη Απριλίου) είτε να εισρεύσουν κεφάλαια από τον μηχανισμό στήριξης.