Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου προτείνει ο εισαγγελέας


Την ενοχή τόσο του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου όσο και του άλλοτε στενού του συνεργάτη, πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, για την υπεξαίρεση στο κεντρικό δήμο, πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο εισαγγελέας της έδρας.


ΥΠΟΙΚ: Ανάκαμψη της οικονομίας το 2014

Αισθάνομαι σίγουρος, 100% σίγουρος, ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος χρόνος ύφεσης στην Ελλάδα.

Αισιόδοξος για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014 εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.
Ο ΥΠΟΙΚ θεωρεί πως τα χειρότερα έχουν περάσει για τη χώρα και πως είναι πολύ μικρή πλέον η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ. «Υπάρχει σίγουρα μια αχτίδα ελπίδας, ένα φως στην άκρη του τούνελ», λέει ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξή του.


ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Επέστρεψαν καταθέσεις ύψους 15 δισ. ευρώ από τις εκλογές κι έπειτα

 

 Επιστρέφουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μέσα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Τον Δεκέμβριο οι καταθέσεις έφτασαν 173,253 δισ. ευρώ έναντι 158,580 δισ. ευρώ τον Ιούνιο (9,25%) και έναντι 164,439 δις. ευρώ τον Νοέμβριο (+5,4%). Από τις εκλογές και μετά η συνολική εισροή καταθέσεων έχει ανέλθει σε περίπου 15 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο τμήμα ενίσχυσης των καταθέσεων προέρχεται κυρίως από τις εισροές από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για το διάστημα από τον Ιούνιο ως τον Δεκέμβριο η αύξηση αυτή διαμορφώνεται σε κάτι λιγότερο από 11 δισ. ευρώ. 

 

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, χωρίς τα μνημόνια της λιτότητας, τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας παραλογισμό τις πολιτικές του μνημονίου που οδηγούν σε τραγωδία την ελληνική οικονομία.