Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, χωρίς τα μνημόνια της λιτότητας, τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας παραλογισμό τις πολιτικές του μνημονίου που οδηγούν σε τραγωδία την ελληνική οικονομία.

  
 
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνουν εκλογές πριν από τις γερμανικές εκλογές -που θα γίνουν το Σεπτέμβριο- για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, θα διεκδικήσει βιώσιμη λύση για τη χώρα.
Στη συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή NETWeek και στην Ελλη Στάη, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στα «επικοινωνιακά χαλκεία της ΝΔ που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει έξω και άλλα μέσα», τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει μέσα τα ίδια που λέει κι έξω».
Υπενθύμισε ότι στην ομιλία του στο ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον, είπε ακριβώς τα ίδια που λέει και στην Ελλάδα, ότι δηλαδή «το μνημόνιο είναι νεκρό, το έχει απορρίψει η ίδια η ζωή» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έρθει στην εξουσία «θα το θάψουμε κάτω από τη γή».
Εξήγησε ακόμη ότι στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του επεσήμανε ότι με την πολιτική που ακολουθείται, δεν οδηγείται η χώρα μας σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, ενώ έφερε σαν παράδειγμα την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέμανσης και κίνησης.
«Επιβλήθηκε 40% αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης και ο κόσμος σταμάτησε να αγοράζει πετρέλαιο και άρχισε να ψάχνει να ζεσταθεί με άλλους τρόπους. Γυρίσαμε στην δεκαετία του 50 και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα αιθαλομίχλης όχι στα χωριά αλλά στις μεγάλες πόλεις» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ακόμη και με το μέτρο αυτό, τα δημόσια έσοδα είναι μικρότερα από αυτά που ήταν πριν.
«Το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει» τόνισε και ανέφερε ακόμη ότι «το ΔΝΤ πρέπει να συγκρουστεί με την Μέρκελ» ώστε να την πείσει για την ανάγκη της αλλαγής.
Σε ερώτηση για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις επενδύσεις, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σταθερό επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας, τα τελευταία δύο χρόνια η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, με ευθύνη των πολιτικών που χρησιμοποίησαν τον φόβο αυτό για να τρομάξουν τους ψηφοφόρους προεκλογικά.
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για τις επενδύσεις και θέτει συγκεκριμένα κριτήρια γι' αυτές. «Δεν θέλουμε τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Θ'έλουμε επενδύσεις με κοινωνική ανταποδοτικότητα, με διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, σεβασμό στο περιβάλλον».
Ερωτηθείς για το ποιόν δρόμο οδό θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα, είπε ότι οι προσφορές θα κριθούν «μέσα από το κοινωνικό συμφέρον και όχι από την εκποίηση, αλλά από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».
Απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά την εκταμίευση της δόσης δημιουργήθηκε μιά ψεύτικη προσδοκία εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ γύρω μας υπάρχει μιά σκληρή πραγματικότητα. Οι δόσεις που παίρνει η χώρα, πρόσθεσε, αρκούν ίσα ίσα για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, αλλά δεν αρκούν για να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες.
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εμφανίζεται μιά παροδική δημοσκοπική ανάκαμψη της κυβέρνησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κόμμα του θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιό ανοιχτά με την Γερμανία και όχι με μισόλογα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό ενόψει των εκλογών, ότι δηλαδή το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε. Η Βραζιλία τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχει φόβους εξαγωγής της κρίσης από την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο και ανησυχεί για την γερμανική πολιτική.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβομάδες ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν αλλαγή των νόμων για να ζούν με αξιοπρέπεια και έκανε λόγο για αδικίες που διαλύουν την κοινωνία και πρόσθεσε ότι μέσα από ένα σχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανακκινήσει την οικονομία. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα σταθεί αρωγός στους εργαζόμενους.
Επικίνδυνη η θεωρία των δύο άκρων
Σε ερώτηση για τη βία και τη θεωρία των άκρων, είναι μιά επικίνδυνη και ανόητη θεωρία γιατί στην πραγματιότητα ανακινεί έναν διχασμό στο λαό. Δεν είναι δυνατό μετά από τόσα χρόνια μεταπολίτευσης να έρχονται καποιοι σύμβουλοι Σαμαρά να τον ωθούνς ε αυτό τον ολισθηρό δρόμο. Ανόητη γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύσει το πραγματικό άκρο.
Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε οτι δεν έχουμε πολιτική αντιπαράθεση αλλά καθημερινή προσπάθεια ενός επιτελείου, ακόμη και με χαλκευμένο βίντεο να αναδεικνύει αυτά τα θέματα. Μπροστά στην πρεμούρα να αναδείξουν τη θεωρία των δύο άκρων, υπάρχει μόνο μιά εγληματική συμμορία, που μας ντροπιάζει. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, είναι κατά παραβατικότητας, κανείς δεν είπε να μην γίνει έλεγχος από εισαγγελείς.
Για την τοποθέτηση του βουλευτή Τάσου Κουράκη σε συνέδριο σχετικά με την μισθοδοσία των ιερέων, οκ. Τσίπρας είπε είναι περίεργο να υπάρχει θέμα με την πρόταση ενός βουλευτή της αριστεράς και να μην λέει κανείς τίποτα, που την ίδια άποψη διατύπωσε ο κ. Στουρνάρας.
Μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας να ενωσουμε το λαό και έχουμε θέση υπέρ εκσυγχρονισμού σχέσεων της εκκλησίας με το κράτος. Με διάλογο και συναίνεση θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα πληρώνεται και ο τελευταίος ιερέας είπε ο κ. Τσίρπας και υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία κατάληξη στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί και με την εκκλησία.
Σε ερώτηση για τα φαινόμενα πολυφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του κόμματός του και τόνισε ότι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου