Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία


Οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν σχέδιο δράσης προκειμένου να ξεκινήσουν από νωρίς ψεκασμοί μικρής κλίμακας από εδάφους για τον περιορισμό των κουνουπιών.


Περισσότερες οι προσλήψεις από τις απολύσεις τον Μάρτιο

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 

Θετικό κατά περίπου 9.000 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο της μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, μέσω της εφαρμογής του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Αύξηση κατά 57% των εξαγωγών στην τετραετία 2009- 2012

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΣΕ 
 
 


Υπερδιπλασιασμός εξαγωγών (+109,4%), μικρή αύξηση εισαγωγών (8,8%) και σημαντική βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας (-32,7%), σε σχέση με το 2004, προκύπτει την χρονική περίοδο 2004- 2012, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ).

 

Σερραίος αντιδήμαρχος έκλεψε τρόφιμα που προορίζονταν για απόρους!


Αντιδήμαρχος του Δ.Ηράκλειας Σερρών πήρε μακαρόνια, τυρί και λάδι που προορίζονταν... για άπορους στις Σέρρες, για να τα διαθέσει εκεί όπου ο ίδιος ήθελε.

Όπως διαβάζουμε στο thestival.gr όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ο αντιδήμαρχος επέστρεψε τα προϊόντα.


Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Πέτρος Θεοδωρίδης

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΕ
 
 

Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών ο Πέτρος Θεοδωρίδης, ένας από τους παλαιότερους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

10 παγίδες στις νέες φορολογικές δηλώσεις

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 
 
 Ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% θα επιβληθεί στα εισοδήματα
 

Ναρκοπέδια περιλαμβάνει το νέο έντυπο φορολογίας φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα του 2012. Πρόκειται για δέκα κωδικούς που κρύβουν πρόσθετες επιβαρύνσεις ή προσδιορίζουν απαλλαγές. Αφορούν: Νέους ηλικίας άνω των 18 ετών. Επιτηδευματίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Εμπόρους άνω των 62 ετών. Εκμισθωτές αποθηκών και πάρκινγκ. Οσους εισέπραξαν κέρδη από χρηματοοικονομικές επενδύσεις. Οσους έχουν περισσότερες από μία κατοικίες με παροχή ρεύματος. 

Πήρε φωτιά από το τσιγάρο και τα καύσιμα που έβαζε σε δίκυκλο

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
 
 

Στις φλόγες τυλίχτηκε νεαρός που προσπάθησε να γεμίσει με καύσιμα το ντεπόζιτο του δικύκλου του ενώ κρατούσε αναμένο τσιγάρο

 

Ενιαίο φόρο ακινήτων με διπλό μηχανισμό είσπραξης (ΔΕΗ - ΔΟΥ) αποφάσισαν οι αρχηγοί


Με κοινή θέση όσον αφορά στη φορολόγηση των ακινήτων προσέρχονται στη διαπραγμάτευση με την τρόικα οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι.
Υστερα από τρίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν την αντικατάσταση από το 2014 του ΕΕΤΗΔΕ, του γνωστού «χαρατσιού», με έναν ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος, ωστόσο, θα εξακολουθήσει να εισπράττεται κυρίως μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.