Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ήρθη η εντολή εκκένωσης της Ελασσόνας


Ήρθη η εντολή εκκένωσης της Ελασσόνας, καθώς η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε κοντινή δασική περιοχή έχει απομακρυνθεί από το στρατόπεδο όπου φυλάσσονται πυρομαχικά.


Βάσεις 2013: Στατιστικά για τα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα στατιστικά στοιχεία για τα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2013.
Φέτος, τα γραπτά που βαθμολογήθηκαν στα ειδικά μαθήματα ανέρχονται σε 19002, ενώ το 2012 ήταν 20258 (μείωση κατά 1256 γραπτά).


Gondola Project: «Αστικά» τελεφερίκ για μεγαλουπόλεις

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη μέθοδο φαίνονται να δείχνουν αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς σε μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, αν και υπάρχουν ήδη «αστικά» τελεφερίκ, η χρήση τους είναι μικρή και πολύ συγκεκριμένη.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση ήταν για πολλά χρόνια ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο σε μεγαλουπόλεις σε όλο τον κόσμο. Αν και έχουν γίνει πολλά βήματα για την αντιμετώπισή του, και ταυτόχρονα το τέλος της «εποχής του φτηνού πετρελαίου» έχει μειώσει τη χρήση αυτοκινήτων στις πόλεις, σε αρκετά μέρη του πλανήτη το πρόβλημα παραμένει, και αναζητώνται εναλλακτικές στις αστικές μεταφορές.


ΑΦΙΕΡΩΜΑ Η απελευθέρωση των Σερρών


Η επέτειος της απελευθέρωσης των Σερρών στις 29 Ιουνίου 1913 είναι ταυτισμένη με την καταστροφή της, αφού τα υποχωρούντα βουλγαρικά στρατεύματα άφηναν στο πέρασμά τους τον όλεθρο.
(Κείμενα από το αρχείο της "Μακεδονίας")



Κρήτη: Πόσες γυναίκες λέτε να ενδιαφέρθηκαν για δουλειά σε ξενοδοχείο;


Μεγαλοξενοδόχος ζήτησε τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για να βρει καμαριέρες - Λίγες μέρες μετά έγινε γνωστό το νούμερο των ενδιαφερόμενων...