Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Ιδρύεται στην Κρήτη Κέντρο Καταγραφής και Έρευνας του καρκίνου

Υπογράφηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Κρήτης με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης για την λειτουργία στο νησί ενός ειδικού επιστημονικού κέντρου καταγραφής του καρκίνου.



Το Σάββατο οι Αζέροι στην Αθήνα για τη ΔΕΣΦΑ

Τις επόμενες ημέρες, πιθανώς το Σάββατο αναμένεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία της αζερικης εταιρείας φυσικού αερίου SOCAR για να υπογραφεί η συμφωνία μετόχων με το ελληνικό Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Συστήματος Φυσικού Αερίου ).



ΣΥΡΙΖΑ: Πονοκέφαλος από τα φουσκωμένα «πόθεν έσχες» και τα χαρτοφυλάκια βουλευτών

Εντοπίζονται δυσκολίες στην διατήρηση του αριστερού πολιτικού προφιλ


Εκτός από τον Τσουκαλά προβληματίζουν κι άλλα πλούσια «πόθεν έσχες», όπως και οι επενδύσεις σε χαρτοφυλάκια της JP Morgan, ή της Blackrock - Επενδύσεις σε ξένα ομόλογα από τους Τσακαλώτο και Σταθάκη



Παρατείνεται η αναστολή νέων συμβάσεων για φωτοβολταϊκά

ΜΕΙΩΣΕΙΣ 40% ΓΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ

Παρατείνεται για ένα χρόνο η αναστολή σύναψης νέων συμβάσεων για φωτοβολταϊκά ενώ μειώνονται κατά 40% οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από τη μέση τάση. 

 

Ελληνας πρώην υπουργός Μεταφορών με πλαστές πινακίδες

ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΕΩΣ ΗΠΑ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΛΙΑΠΗ
 

Με ραγδαίο ρυθμό εξαπλώνεται στα διεθνή μέσα η είδηση της σύλληψης του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη.

 

Πρόστιμο 165.000 ευρώ στον ANT1 από το ΕΣΡ

"Μπιλιετάκι" 165.000 ευρώ του ΕΣΡ στον ANT1. Στο "συρτάρι" η υπόθεση των Star, Mega, ANT1 και ΣΚΑΙ για το βίντεο της δολοφονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής


Τα αρχαία ελληνικά μπαίνουν στα σχολεία της Αυστραλίας

Την αίτηση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας να προσφέρει από το 2014 το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σε επίπεδο VCE ενέκρινε η αρμόδια υπηρεσία Προγραμματισμού Σπουδών και Αξιολόγησης της Βικτώριας (VCAA).


Συγκλονιστικές εικόνες: Άστεγος στόλισε το πεζοδρόμιο που κοιμάται

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας, στις οποίες «πρωταγωνιστεί» ένας άστεγος άνδρας.


Συνελήφθη ο Μιχάλης Λιάπης

Στη σύλληψη του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη προχώρησαν σήμερα άνδρες της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής.


ΟΑΕΔ: Την Παρασκευή το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, πρόκειται για 400.000 δικαιούχους που επιδοτούνται ή επιδοτήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου 2013 και εντεύθεν.

 Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας.


«Πετρέλαιο 60 δισ.» στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

 Η εικόνα της σημαντικής παρουσίας πετρελαίου στο οικόπεδο 12 φέρνει και ουσιαστική αλλαγή σκηνικού, αφού το πετρέλαιο δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες, ούτε και μεγάλες επενδύσεις δισεκατομμυρίων για εκμετάλλευσή του (φωτογραφία αρχείου).

 Πετρέλαιο αξίας 60 δισ. ευρώ υπάρχει στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η οποία αναφέρει ότι τα χρήματα αυτά μπορούν να ξεκινήσουν να εισρέουν γρηγορότερα, χωρίς να ανατρέπονται οι σχεδιασμοί για τερματικό φυσικού αερίου.


Άγκυρα: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου - Νεκροί οι δύο πιλότοι

Τουρκία

Πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση κοντά στη συνοικία Γκιούλμπασι



Κεδίκογλου: Ο κ. Τσουκαλάς είναι η καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης

O κ. Τσουκαλάς είναι η καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στη δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έλαβε 1 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση συνταξιοδότησης.


Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος

Την εκτίμηση για επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014 μετά από έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης διατυπώνει στην έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική η Τράπεζα της Ελλάδος.



Αβάσταχτη ελαφρότητα

Θα ήθελα πάρα πολύ να ρωτήσω έναν-έναν όσους ονειρεύονται να γίνουν πρωθυπουργοί σε αυτήν τη χώρα αν (α) το έχουν σκεφθεί καλά και (β) είναι αρκούντως προετοιμασμένοι με συγκεκριμένο σχέδιο και ακόμη πιο συγκεκριμένη ομάδα που θα το εκτελέσει. Δεν είναι λίγοι οι ονειροπόλοι.


Ανοίγουν 4.413 θέσεις εργασίας σε δήμους για αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ Πηγή: Ανοίγουν 4.413 θέσεις εργασίας σε δήμους για αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ

Οι θέσεις αφορούν σε νέους άνεργους που έχουν πτυχίο πληροφορικής όλων των βαθμίδων, από ΙΕΚ ως ΤΕΙ και ΑΕΙ. Οι προσλήψεις θα γίνουν σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας.
 

Ντροπή: Ολοι αθώοι για τις φούσκες του χρηματιστηρίου το 1999 Πηγή: Ντροπή: Ολοι αθώοι για τις φούσκες του χρηματιστηρίου το 1999

Δεκατρία χρόνια έχουν περάσει από μεγάλο σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας όπου χιλιάδες μικροεπενδυτές είδαν να εξανεμίζονται μέσα σε λίγους μήνες οι οικονομίες χρόνων,ενώ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ουσιαστικά λεηλατήθηκαν, προκειμένου να ενισχυθεί ο χρηματιστηριακός τζόγος.
 

«Πάγωμα» πλειστηριασμών και παράταση ΦΠΑ στην εστίαση με μονομερή απόφαση

Εφυγε η Τρόικα - Καλό Γενάρη η επιστροφή

Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να νομοθετήσει έως την Παρασκευή - Στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης η απόφαση για τα ΕΑΣ



Τουρκία: Αποχώρησε ο Χακάν Σουκούρ από την παράταξη του Ερντογάν

Ανακοίνωσε ότι αισθάνεται προσωπικά προσβεβλημένος

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύγκρουση της κυβέρνησης με έναν γνωστό ισλαμιστή ιεροκήρυκα - Η αποχώρηση του Σουκούρ από το AK αποτελεί την πιο απτή ένδειξη της κρίσης ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Γκιουλέν