Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Eurostat: «Αλμα» των ελληνικών εξαγωγών

Στην Ελλάδα οι εξαγωγές εκτινάχθηκαν στο οκτάμηνο κατά 11%, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 13%.

Σημαντική άνοδο παρουσίασαν οι εξαγωγές της Ελλάδας και της Πορτογαλίας στους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, δίνοντας ώθηση στο εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης και εγείροντας ελπίδες για ανάκαμψη στον ευρωπαϊκό Νότο.
Από τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat προκύπτει ότι το εμπορικό πλεόνασμα στη ζώνη του ευρώ διευρύνθηκε τον Σεπτέμβριο στα 9,8 δισ. ευρώ από 1,7 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.


Λαγκάρντ: Στόχος η ανάκαμψη στην Ελλάδα το συντομότερο

Την ανάγκη να υπάρξει την ερχόμενη Τρίτη μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί το συντομότερο δυνατόν στα πόδια της υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ από τη Μανίλα και τόνισε πως ΔΝΤ και Ε.Ε. πρέπει να επικεντρωθούν στον ίδιο στόχο, που είναι να λειτουργήσει η χώρα σε βιώσιμη βάση και να μπορέσει να ανακάμψει.

Την ανάγκη να υπάρξει την ερχόμενη Τρίτη μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί το συντομότερο δυνατόν στα πόδια της υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ από τη Μανίλα.
Ερωτηθείσα αν πιστεύει πως μια συμφωνία για τον τρόπο μείωσης του χρέους της χώρας μας θα επιτευχθεί στο προσεχές Eurogroup, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) απάντησε πως «είναι θέμα σκληρής δουλειάς και υπομονής».