Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δημοσκόπηση σοκ για το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC για τα "Επίκαιρα". Πρώτη η ΝΔ. Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ


Ως πέμπτο κόμμα καταγράφεται στη δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό "Επίκαιρα", το ΠΑΣΟΚ, βλέποντας την πλάτη, έστω και με μικρή διαφορά όλων των κομμάτων της Αριστεράς.
Για την είσοδο στη Βουλή παλεύουν η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμμαχία και το Άρμα Πολιτών.
Η δημοσκόπηση αναμένεται να σημάνει πολιτικό συναγερμό σε όλα τα κόμματα, αφού αλλάζει άρδην το υπάρχον σκηνικό.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,5% και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα.


«Παράθυρο» για μείωση του ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος


Φορολογικές ανατροπές με ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και των επιχειρηματικών κερδών, αλλά και ενοποίηση όλων των φόρων ακινήτων, κατάργηση φοροαπαλλαγών και καθολικό ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» σχεδιάζουν τα τρία κόμματα ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου εν όψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
Σήμερα ανοίγει ο κοινωνικός διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, οι οποίοι θα πρέπει μέσα στο προσεχές διάστημα να καταλήξουν στις νέες ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο.


Πέθανε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος


Υπέκυψε στα τραύματά του ο σκηνοθέτης Θ. Αγγελόπουλος, που λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, έπεσε θύμα τροχαίου, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στον περιφερειακό Κερατσινίου.
Ο σκηνοθέτης παρασύρθηκε από μηχανή που οδηγούσε ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας και διακομίσθηκε σε θεραπευτήριο του Φαλήρου, όπου διασωληνώθηκε άμεσα.
Ωστόσο αργά το βράδυ της Τρίτης έχασε τη μάχη, καθώς είχε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα.