Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Αποφύγαμε μια σοβαρή πιστωτική κρίση» _ Ντράγκι: Σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας

«Όσον αφορά στο μέλλον, η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους. Την ίδια στιγμή… οι οικονομικές προοπτικές εξακολουθούν να υπόκεινται σε καθοδικούς κινδύνους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.


Σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας στην ευρωζώνη αναμένει για φέτος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, αν και προειδοποιεί ότι οι οικονομικές προοπτικές συνεχίζουν να υπόκεινται σε καθοδικούς κινδύνους.
«Όσον αφορά στο μέλλον, η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά στη διάρκεια του έτους. Την ίδια στιγμή... οι οικονομικές προοπτικές εξακολουθούν να υπόκεινται σε καθοδικούς κινδύνους», είπε ο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.


«Μέρα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» οι ελληνικές εκλογές


Πιθανότερο νικητή των εκλογών τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά με άγνωστο το κυβερνητικό κομματικό σχήμα και τελικό διακύβευμα, την παραμονή της χώρας στο ευρώ, «βλέπει» ο γερμανικός Τύπος, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην επόμενη μέρα των ελληνικών εκλογών σε συνδυασμό και με την έκβαση του δεύτερου γύρου στη Γαλλία.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αφιερώνει σήμερα σχεδόν ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα της στις βουλευτικές εκλογές με την επισήμανση ότι η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον ιστορικών αλλαγών.


Αναβαθμίζει την Ελλάδα σε CCC η S&P


Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε «CCC» από «SD» (selective default), με σταθερό outlook, προχώρησε σήμερα ο οίκος Standard & Poor's.
Η S&P είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας στις 27 Φεβρουαρίου, επικαλούμενη το πρόγραμμα ανταλλαγής χρέους (PSI).