Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κρίσιμη συνάντηση Βενιζέλου - Κουβέλη με φόντο τις εξελίξεις στην ΕΡΤ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος (αριστερά) και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης κατά την έκτακτη συνάντησή τους στη Βουλή.

 Τις επόμενες κινήσεις τους μετά απόφαση της κυβέρνησης να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ καλούνται να καθορίσουν στην έκτακτη συνάντηση τους στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, υπό την απειλή κυβερνητικής κρίσης.


Κ. Παπούλιας: Δεν μπορώ να αναπέμψω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Αλ. Τσίπρας: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις


 Αφού υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια», ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι οι δυνατότητες παρέμβασης του είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. 


Αδυναμία παρέμβασης στο θέμα της ΕΡΤ δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.


ΝΕΡΙΤ το όνομα της νέας ΕΡΤ - Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο


Προς δημόσια διαβούλευση δόθηκε σήμερα στο διαδίκτυο το νομοσχέδιο για το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, το όνομα του οποίου θα είναι «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση ΑΕ» (ΝΕΡΙΤ).


Η ΕΡΤ φέρνει πρόωρες εκλογές;


Και... ξαφνικά το δόγμα σοκ που αποφάσισε να τηρήσει το Μαξίμου με το λουκέτο στην ΕΡΤ επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια για πρόωρες εκλογές λόγω των αντιδράσεων των άλλων δύο εταίρων. Μάλιστα κάποιοι τις τοποθετούν μαζί με το άνοιγμα της ... νέας ΕΡΤ εκεί προς τον Σεπτέμβριο.



Η τελευταία εικόνα της ΕΡΤ

ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΣΗΜΑ
Η τελευταία εικόνα της ΕΡΤ

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης έπεσε το σήμα της αναλογικής και ψηφιακής ΕΡΤ.