Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ντράγκι: Φεύγουν τα «μαύρα σύννεφα» πάνω από την ευρωζώνη




ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Η ευρωζώνη μπορεί να ξεκινήσει το 2013 με μεγαλύτερη σιγουριά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά εξαρτάται από τις κυβερνήσεις να την οδηγήσουν προς τα εμπρός με τις μεταρρυθμίσεις τους, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. 

 

Μία νεκρή από καραμπόλα στην Εγνατία Οδό

Συνολικά 23 άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων τρία παιδιά και μία έγκυος


Τα δύο τροχαία προκλήθηκαν λόγω πυκνής ομίχλης και περιορισμένης ορατότητας

 

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της σε καραμπόλα 20 οχημάτων που σημειώθηκε λίγο πριν τις 9.00 στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού προς Θεσσαλονίκη, στη θέση «Κλειδί». Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερη καραμπόλα οκτώ οχημάτων.
Στα δύο τροχαία τραυματίστηκαν συνολικά 23 άτομα. Στο πρώτο οι τραυματίες είναι 21, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Στους υπόλοιπους 19 συγκαταλέγονται τρία παιδιά.


Το ΔΝΤ τώρα ομολογεί : Κάναμε λάθος με τη λιτότητα στην Ελλάδα


Το ένα μετά το άλλο τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ ομολογούν τώρα ότι η συνταγή λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που είχαν υπολογίσει.

Μετά τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΝΔΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος δήλωσε στις 3 Ιανουαρίου στον ιστότοπο του Ταμείου ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν σταθμίστηκαν σωστά ήρθε τώρα η σειρά του Πολ Τόμσεν για να παραδεχθεί αστοχίες στο πρόγραμμα του ΔΝΤ.