Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Πρόθυμος να συμβιβαστεί ο Σόιμπλε για το ζήτημα της τραπεζικής ένωσης

Μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε το τρέχον σχέδιο για την δημιουργία του από εξέχοντα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άφησε να διαφανεί ότι προτίθεται να συμβιβαστεί όσον αφορά το ευρωπαϊκό ταμείο για την αναδιάρθρωση και την εκκαθάριση προβληματικών τραπεζών.

Βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων και αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα



ΠΟΛ.1039/3.2.2014 – ΦΕΚ Β 271/07-02-2014
Τύπος και περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και της βεβαίωσης των εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις και υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:


Μητσοτάκης: 220 επίορκοι απομακρύνθηκαν το 2013 από το Δημόσιο



Τα αποτελέσματα των πειθαρχικών ελέγχων στο δημόσιο παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Στο πειθαρχικό 17 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τα πάρτι Ξηρού

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞΙ
«Πέφτουν κεφάλια» στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση των μετακινήσεων του Χριστόδουλου Ξηρού επί δύο χρόνια στην πτέρυγα των «Πυρήνων της Φωτιάς» και για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

«Προς συμφωνία» με την τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα

Το μείζον, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι το ύψος του θετικού αποτελέσματος που μεταφέρεται από το 2013 στο τρέχον έτος, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις «τρύπες».

Αισιοδοξία εκφράζεται από το οικονομικό επιτελείο για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.


Το Νου Σου πριν κάνεις Click

Το κινητό τηλέφωνο, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των νέων. Τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά ως 10-15 ετών χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σχεδόν σε καθημερινή βάση με το σπίτι να αποτελεί τον κυριότερο τόπο πρόσβασης.

Τουρκική κορβέτα έκανε... βόλτα σε Κάβο Ντόρο και Κυκλάδες

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ
Από τα τουρκικά παράλια και τη Σμύρνη ξεκίνησε τα ξημερώματα η τουρκική κορβέτα που έφτασε έξω από την Κάρυστο, την Ανδρο, την Τζια και την Κύθνο, προκαλώντας συναγερμό στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ερχονται υδροπλάνα σε 11 περιοχές της Ελλάδας [λίστα]

http://l3.yimg.com/bt/api/res/1.2/p_9P6olA4RXQe7Kr_mmYrw--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9aW5zZXQ7aD0yMzA7cT03NTt3PTUxMg--/http://media.zenfs.com/el_GR/News/ethnos/assets_LARGE_t_420_54165093.JPG
Στην τελική ευθεία για την κατασκευή τους μπαίνουν τα υδατοδρόμια, μετά και την ανάρτηση στη «Διαύγεια» της σχετικής εγκυκλίου της γενικής γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και προϋποθέσεις  που ορίζονται για την αδειοδότηση και μεταβίβαση αδειών λειτουργίας υδατοδρομίων.


Ανέκδοτα: Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μια φορά κάποιος πήγε να επισκεφτεί τον γιαπωνέζο φίλο και γείτονά του που είχε χτυπήσει σε αυτοκινητιστικό. Ήταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Με το που έφτασε τον είδε ξαπλωμένο και καλωδιωμένο. Καλώδια παντού… 


Στα 811 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα Ιανουαρίου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σχεδόν διπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός τον Ιανουάριο φέτος, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ανακοίνωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας.

Πέθανε η σταρ του Χόλιγουντ Σίρλεϊ Τεμπλ

ΣΤΑ 85 ΤΗΣ
Στα 85 της έτη άφησε την τελευταία της πνοή, η μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ, Σίρλεϊ Τεμπλ. H διάσημη ηθοποιός πέθανε την Δευτέρα, στο σπίτι της, στο Γουντσάιντ της Καλιφόρνια, από φυσικά αίτια.

Μειώνουν τα πρόστιμα



Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η καθιέρωση πολύ υψηλών προστίμων για φορολογικές παραβάσεις και ο υπολογισμός της υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων, η κυβέρνηση - λαμβάνοντας υπόψη και την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση- χαράζει πορεία «ολοταχώς όπισθεν» και στα δύο μέτωπα. 

Έρχονται 6.200 προσλήψεις στο Δημόσιο



Σε 6.200 ανέρχονται οι μόνιμες και εποχικές θέσεις που πρόκειται να «ανοίξουν» στο Δημόσιο μέσα στην άνοιξη. 

Αυξάνεται η ανησυχία για τον ιό της γρίπης: Τρεις νεκροί μόλις τις τελευταίες 24 ώρες

Μεγάλη ανησυχία έχει αρχίσει και προκαλεί ο αυξημένος ρυθμός κρουσμάτων του ιού της γρίπης, ενώ μόνο τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες υπήρξαν τρία θύματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους είκοσι έξι.


Απαισιόδοξοι και απογοητευμένοι οι περισσότεροι Ελληνες

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  GPO
Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Ελληνες για την πορεία της οικονομίας αλλά και για την προσωπική τους ζωή, μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega. 

Τα διόδια γλιτώνουν χιλιάδες Έλληνες από φυλάκιση!

Μοιάζει με μαύρο χιούμορ ή κακόγουστο αστείο, αλλά η νέα τερατώδης αύξηση των διοδίων δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου και των τραπεζών να αποφύγουν τις διώξεις και τη φυλάκιση, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους.