Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Πέθανε η σταρ του Χόλιγουντ Σίρλεϊ Τεμπλ

ΣΤΑ 85 ΤΗΣ
Στα 85 της έτη άφησε την τελευταία της πνοή, η μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ, Σίρλεϊ Τεμπλ. H διάσημη ηθοποιός πέθανε την Δευτέρα, στο σπίτι της, στο Γουντσάιντ της Καλιφόρνια, από φυσικά αίτια.


«Ήταν μαζί με την οικογένειά της και τους ανθρώπους που την φρόντιζαν. Την χαιρετίζουμε για μια ζωή εξαιρετικών επιτευγμάτων ως ηθοποιού, διπλωμάτη και ως την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά» αναφέρεται στην ανακοίνωση για τον θάνατό της.

Η ηθοποιός, γεννημένη στις 23 Απριλίου του 1928, ξεκίνησε την καριέρα της ως ένα από τα παιδιά-θαύματα του Χόλιγουντ την δεκαετία του 1930.
H μικρή Σίρλεϊ με τις ξανθιές μπούκλες, τα χαρακτηριστικά λακάκια και τις ικανότητές της στο χορό, μάγεψε το κοινό κατά την διάρκεια της μεγάλης ύφεσης και επί τέσσερα χρόνια ήταν η μεγαλύτερη σταρ του Χόλιγουντ. Στο πρόσωπό της, όλοι έβλεπαν το γλυκό, αθώο κοριτσάκι που θα ήθελαν να έχουν για κόρη τους.

 Αποσύρθηκε από την βιομηχανία του κινηματογράφου στα 22 της, αλλά δεν ξεχάστηκε. Αντιθέτως επανήλθε στο προσκήνιο ως πετυχημένη επιχειρηματίας και διπλωμάτης, συνιστώντας ένα από τα σπάνια παραδείγματα στον λαμπερό κόσμο που Χόλιγουντ που δεν εξαφανίστηκαν όταν έσβησαν τα φώτα της κάμερας.
 Από το 1969 μέχρι το 1974, η Τεμπλ ήταν μέλος της αμερικανικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη, από το 1974-1976 διετέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Γκάνα και από το 1989-1992 ήταν η πρεσβευτής των ΗΠΑ στην τότε Τσεχοσλοβακία.


 ΕΘΝΟΣ On Line
πηγές: BBC, CNN

1 σχόλιο:

  1. Η εικονιζόμενη στην τελευταία φωτογραφία δεν είναι η Shirley Temple, αλλά η Shirley MacLaine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή