Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Διαβούλευση των Σχεδίων Διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας άρχισε


Η διαμόρφωση των Σχεδίων Διαχείρισης των  Λεκανών Απορροής της χώρας μπαίνει  στην τελική της φάση. Στα Σχέδια αυτά θα καθοριστούν τελικά, μετά από πλήρη και λεπτομερή ανάλυση, τα απαιτούμενα μέτρα για:


Γιούνκερ: Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία σήμερα


Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας όσον αφορά στο θέμα της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας σήμερα υπογράμμισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία σήμερα, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, εκτιμώντας οι διαπραγματεύσεις θα εισέλθουν σήμερα στο τελευταίο στάδιο.
Επισήμανε εξάλλου ότι η ελληνική πλευρά έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες, οι οποίες της είχαν ζητηθεί.


Μειώθηκε κατά 8,3% το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το 2011

Στα 21,1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το 2011, μειωμένο κατά 1,9 δισ. ευρώ ή 8,3% σε σύγκριση με το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.


Στα 21,1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το 2011, μειωμένο κατά 1,9 δισ. ευρώ ή 8,3% σε σύγκριση με το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά πρωτίστως τη σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος εκτός καυσίμων κατά 3,6 δισ. ευρώ και τη διεύρυνση του πλεονάσματος τόσο του ισοζυγίου υπηρεσιών κατά 1,4 δισ. ευρώ όσο και του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων κατά 0,4 δισ. ευρώ, οι οποίες υπεραντιστάθμισαν τη μεγάλη αύξηση των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων και τη διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου εισοδημάτων.