Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠ.ΟΙΚ: Το PSI δεν επηρεάζει τις συντάξεις


Για βαλκανοποίηση των συντάξεων στο πλαίσιο ενός σχεδίου κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση ερώτησής του στη Βουλή για τις περικοπές στις συντάξεις. Οι συντάξεις δεν βαλκανοποιούνται, αλλά μειώνονται για να μην οδηγηθούμε σε αδυναμία καταβολής τους και για να μην επιστρέψουμε στη δεκαετία του '50, απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας πως το PSI δεν έχει καμία σχέση με τις περικοπές στις συντάξεις.
Προηγουμένως ο κ. Τσίπρας καυτηρίασε την απουσία του Λουκά Παπαδήμου από τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων. «Διαρκώς ο κ. Παπαδήμος αρνείται να έρθει στην "Ώρα του Πρωθυπουργού", να την καταργήσουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά.


Εντός της ημέρας η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή ομολόγων


Εντός της ημέρας αναμένεται η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων μετά τη σχετική έγκριση που δόθηκε από το υπουργικό συμβούλιο. Κατά την εισήγησή του, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι το νομοθετικό έργο που χρειάζεται για τις προαπαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς.
Παράλληλα χαρακτήρισε τιτάνιο το έργο προωθεί η κυβέρνηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες που αφορούν έκδοση εγκυκλίων ή υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.