Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

«Οδικός χάρτης» για τους μετόχους και τους επενδυτές των Κύπρου και CPB

Απαντήσεις σε 6 + 1 κρίσιμες ερωτήσεις για όσους τοποθέτησαν κεφάλαια στις δύο κυπριακές τράπεζες


 To Χρηματιστήριο Αθηνών διατηρούσε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη στην Κύπρο και τις εποπτικές αρχές (στην Ελλάδα και Κύπρο) ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση, αλλά και επίλυση τεχνικών θεμάτων.



Eπτά ημέρες σε αναστολή διαπραγμάτευσης συμπλήρωσαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ και της Cyprus Popular Bank ΛΑΙΚΗ (Λαϊκή) στο Χ.Α., ενώ όλο αυτό το διάστημα το Χρηματιστήριο της Κύπρου παραμένει κλειστό. Σήμερα αμφότερες οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές, λόγω αργίας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και όσον αφορά στο Χρηματιστήριο της Κύπρου, θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί αύριο συνεδρίαση στο ΧΑΚ, χωρίς όμως να διαπραγματευτούν οι μετοχές των δύο παραπάνω τραπεζών.  Κάτι τέτοιο, εάν τελικώς συμβεί, θα σημάνει αυτομάτως και παράταση στην αναστολή διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. των τίτλων των CPB και Τράπεζας Κύπρου.


Πάπας Φραγκίσκος: «Αφήστε την καρδιά σας να ανθήσει»

Περισσότεροι από 250.000 πιστοί συνέρρευσαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για την πρώτη πασχαλινή λειτουργία και το πρώτο μήνυμα Urbi et Orbi του Πάπα Φραγκίσκου

Ο Ποντίφικας στο πασχαλινό του μήνυμα κάλεσε τους πιστούς να «ανταλλάξουν το μίσος με την αγάπη, την εκδίκηση με τη συγχώρεση, τον πόλεμο με την ειρήνη»

 

 

«Καλώς ή κακώς οι πολίτες δεν μας ακούνε!»


Στην έδρα του Ευ. Βενιζέλου (ο οποίος ήταν, όμως, απών) βρέθηκε το Σαββατοκύριακο το νούμερο 2 της Ιπποκράτους, Ν. Ανδρουλάκης. Ως νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να ανοίξει τον «χορό» των ομιλιών της νέας γενιάς στελεχών του κόμματος ανά την Ελλάδα.

 

Προσύμφωνο για μειώσεις μισθών, απολύσεις στο Δημόσιο είχαν υπογράψει Κύπρος-ΔΝΤ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
 
 

Προσύμφωνο ΔΝΤ και κυπριακής κυβέρνησης το οποίο «υπεγράφη» λίγες ημέρες πριν από τη 1η συμφωνία του Eurogroup και στο οποίο προβλέπονται μεταξύ άλλων απολύσεις στο Δημόσιο, μειώσεις μισθών και κατάργηση του 13ου μισθού φέρνει στο φως δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης».