Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια Πετρέλαιο θέρμανσης: Αμεση επιστροφή της διαφοράς φόρου στους καταναλωτές

Το «πακέτο» κριτηρίων, προϋποθέσεων, καθώς και τα ποσά της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης «κλείδωσαν» σε δύο συσκέψεις υπό τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη.

 Αμεσα, εντός μιας εβδομάδας, θα επιστρέφεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από φέτος ο φόρος, ή η διαφορά του φόρου, στους καταναλωτές που αποδεδειγμένα χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης και πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.


Συγγενείς έπαιρναν τη σύνταξη 11.190 νεκρών


Τι αποκάλυψε η διασταύρωση των στοιχείων του υπουργείου Εργασίας με το ΚΕΠΥΟ. Νομικά θα κινηθεί το υπουργείο για την είσπραξη των χρημάτων


Τον δρόμο της Δικαιοσύνης θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας, για την είσπραξη των συντάξεων που καταβλήθηκαν σε πεθαμένους συνταξιούχους και λάμβαναν οι συγγενείς τους.
Πρόκειται για 11.190 περιπτώσεις συνταξιούχων που οι συγγενείς τους συνέχιζαν να εισπράττουν τη σύνταξη και μετά το θάνατό τους.
Όπως αναφέρει το "Έθνος", τα στοιχεία προέκυψαν κατόπιν απογραφής των συνταξιούχων αλλά και διασταύρωσης των στοιχείων που ζήτησε το υπουργείο Εργασίας με το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών.
Ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης απέστειλε στη Βουλή αναλυτικά στοιχεία ανά Tαμείο για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις, μετά από αίτημα της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Αναλυτικά στα στοιχεία του υπουργείου αναφέρονται τα εξής: