Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Οι Αυστριακοί γράφουν για την “Παρθένα Ελλάδα”


Αφιέρωμα με τίτλο "Παρθένα Ελλάδα" και περιγραφή μιας περιήγησης στη δυτική Ελλάδα "στα ίχνη της μυθολογίας" που ξεκινά από την Πάργα και καταλήγει στη Λευκάδα, δημοσιεύει η αυστριακή εφημερίδα "Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν".



O Kαναδάς αναζητά εργαζομένους από την Ελλάδα -Προφίλ και προϋποθέσεις


Η επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά αναζητεί χιλιάδες ειδικευμένους εργαζόμενους από την Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη που επιθυμούν να μεταναστεύσουν.
Η Μανιτόμπα στρέφεται προς την αγορά εργασίας της Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας στρατολογώντας εποχιακούς αλλά και μόνιμους εργάτες.


Eurostat: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ

Επιβράδυνση της ύφεσης στην Ευρωζώνη



 Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός συρρίκνωσης της οικονομίας της Ευρωζώνης στο πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε η Eurostat, με τις λιανικές πωλήσεις, ωστόσο, να σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου τον Απρίλιο.


Εφιάλτης για έναν τροχονόμο-Τον χτυπούσαν με καδρόνια στο κεφάλι


Επίθεση τεσσάρων ατόμων δέχθηκε χθες, Τρίτη, ένας τροχονόμος εν ώρα υπηρεσίας στην Πάτρα. 


Νεκρός στρατιώτης έπειτα από ανατροπή άρματος μάχης


Το άρμα κατευθυνόταν προς το λιμάνι του Ωροπού προκειμένου να συμμετάσχει σε άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τραγικό θάνατο βρήκε νεαρός στρατιώτης στον Ωροπό, όταν το άρμα μάχης τύπου Μ 113 το οποίο οδηγούσε ανετράπη και τον καταπλάκωσε.


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου


Για τον εορτασμό της ημέρας το ΥΠΕΚΑ διοργανώνει, σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, πληθώρα περιβαλλοντικών δράσεων στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 9 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου. 


Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι στην Κεντρική Μακεδονία


Εκτεταμένες ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες, σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών και Χαλκιδικής, προκλήθηκαν εξαιτίας της χαλαζόπτωσης και των έντονων βροχοπτώσεων, που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης.