Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τουρκία: Τουλάχιστον 3 δισεκ. δολάρια απέσυραν επενδυτές μέσα σε μερικές εβδομάδες


Πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια (2,28 δισεκ. ευρώ) αποσύρθηκαν από την τουρκική χρηματαγορά μέσα σε μερικές εβδομάδες, τόσο λόγω της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας όσο κι εξαιτίας των πολιτικών επικρίσεων σε βάρος της κυβέρνησης της χώρας, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν.



Οι Ρώσοι απαγόρευσαν εισαγωγές από την Ελλάδα


Την απαγόρευση εισαγωγών στη Ρωσία για… νωπά ψάρια, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα αποφάσισε από προχθες, 15 Ιουλίου, η υγειονομική υπηρεσία της Ρωσίας Rosselkhoznadzor. 


Σαμαράς: Μειώνεται από 1η Αυγούστου ο ΦΠΑ στην εστίαση

ΑΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ
 
 Για πρώτη φορά όχι απλά αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλλουμε θετικές αλλαγές, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνοντας την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου και υποσχόμενος ότι αν το εν λόγω πείραμα πετύχει θα ακολουθήσουν και περαιτέρω ελαφρύνσεις σε δυσβάσταχτους φόρους.
 

Θέμα ωρών η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σε συμφωνία για πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες φαίνεται να καταλήγει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα. Εαν οι εκπρόσωποι των πιστωτών της χώρας το δεχθούν, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13% θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου και για διάστημα τεσσάρων μηνών.

 

Θεοχάρης: Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τις δηλώσεις

2 ΕΚΑΤ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ
 
 

Δεν θα δοθεί εκ νέου παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ανέφερε το πρωί ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

 

600.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα στους δρόμους


Αν και μειώθηκαν αισθητά σε σχέση με πέρυσι, ακόμη είναι εκατοντάδες χιλιάδες τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στο δρόμο που σε περίπτωση τροχαίου, έστω και χωρίς θύματα βάζουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους εμπλεκόμενους