Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το αντιρατσιστικό




           Μέγας ντόρος για το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο». Να κατατεθεί ως έχει, όχι να μη κατατεθεί, να κατατεθεί αφού πρώτα ραφιναριστεί… 

Πάρτε μέρος στην έρευνα για τον ανασχεδιασμό της Διαύγειας


Στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού της Δι@ύγειας, σας καλούμε να συμμετέχετε σε ηλεκτρονική έρευνα που εξετάζει θέματα όπως 



"Με απείλησαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια!" - Συγκλονιστική κατάθεση για το κύκλωμα τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης


Το μαρτύριο που βίωσε, παγιδευμένη στα δίχτυα του τοκογλυφικού κυκλώματος, του οποίου φέρεται να ηγείτο ο 60χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια μάρτυρας κατηγορίας στην πολύκροτη υπόθεση της λεγόμενης "Μαφίας του Θερμαϊκού".



Πέθανε ο Ζορζ Μουστακί


Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 79 ετών ο γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης Ζορζ Μουστακί. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από το οικογενειακό του περιβάλλον.


Alpha:Το 2013 τελευταίο έτος μείωσης εισοδημάτων


Η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από την κρίση έχει πλέον αρχίσει. Διαψεύδονται σε καθημερινή πλέον βάση τα σενάρια καταστροφής που οδήγησαν την χώρα στην μεγάλη ύφεση του 2011 και 2012, αναφέρει η Alpha στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων. 


«Κραχ» στη Σοσιαλιστική Διεθνή


Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυσή του, το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) προχωρεί σε άμεση ρήξη με τη Σοσιαλιστική Διεθνή μέσω της ίδρυσης της ανταγωνιστικής Προοδευτικής Συμμαχίας, μία κίνηση η οποία καταδικάζει σε αργό θάνατο την οργάνωση της οποίας προεδρεύει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.


Οι προϋποθέσεις υπαγωγής των οφειλετών στη ρύθμιση

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα υποβάλλεται αναλυτική κατάσταση με όλα τα περιουσιακά στοιχεία


 Οσον αφορά στα νέα χρέη, τα οποία γεννώνται από την 1η Ιανουαρίου 2013, οι οφειλέτες μπορούν να τα εξοφλούν σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και υπό προϋποθέσεις σε 24 δόσεις, ενώ το ποσό κάθε μίας δεν μπορεί να είναι επίσης μικρότερο από τα 15 ευρώ.

Αναλυτική περιουσιακή κατάσταση στην οποία θα καταγράφονται εισοδήματα, οχήματα, ακίνητα, μετοχές, τραπεζικοί λογαριασμοί (ακόμη και το ΙΒΑΝ), αποδεδειγμένη αδυναμία εξόφλησης των χρεών, αλλά και υποβολή όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας και των δηλώσεων ΦΠΑ δίνουν το «διαβατήριο» στους οφειλέτες του Δημοσίου να υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις, είτε της τελευταίας ευκαιρίας είτε την πάγια, ληξιπροθέσμων χρεών, και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους υποχρεωτικά με πάγια εντολή μέσω Τραπεζικών λογαριασμών.


Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στα ελληνοαλβανικά σύνορα


Επίθεση από Αλβανούς κακοποιούς κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα της Κακαβιάς τέσσερις Αφγανοί.