Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Προγράμματα κατάρτισης για 300 άνεργους τεχνίτες και μηχανικούς από το ΚΕΚ της ΔΕΗ

Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης για συνολικά 300 άνεργους τεχνίτες και διπλωματούχους μηχανικούς θα υλοποιήσει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) της ΔΕΗ. Η συμμετοχή του ΚΕΚ-ΔΕΗ στη δράση «Κατάρτιση με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον Παραγωγικό Τομέα Β΄ της Οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση» εγκρίθηκε και το Κέντρο πρόκειται να υλοποιήσει προγράμματα στις Περιφέρειες Πελοποννήσου για 80 ωφελούμενους και Δυτικής Μακεδονίας για 220 ωφελούμενους. 


Χατζημαρκάκης: Αγαπητοί Γερμανοί, δώστε λεφτά στους Ελληνες

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟ FOCUS
«Αγαπητοί Γερμανοί, δώστε επιτέλους λεφτά στους Έλληνες!», είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης του ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή των γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργου Χατζημαρκάκη στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus».

Βουλιάζει στην οικονομική ανελευθερία η Ελλάδα

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Στην 119η θέση του δείκτη οικονομικής ελευθερίας που συντάσσει κάθε χρόνο το (συντηρητικό) Heritage Foundation σε συνεργασία με την Wall Street Journal κατατάσσεται η Ελλάδα με επίδοση 55,7%,

Ματιές στο 2014: Αναζητώντας την IT ηθική

Ο Δημ.Νανόπουλος για την επιστήμη, την τεχνολογία και το ελληνικό πανεπιστήμιο

 «Στην πρόσφατη κρίση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα περίμενα να έχουν πέσει κεφάλια. Δεν μπορούμε να μαθαίνουμε τα παιδιά ότι έχουμε νόμους και δεν τους τηρούμε. Απαράδεκτο το γεγονός ότι «σώθηκε» έτσι το 6μηνο».

 Η παγκόσμια κοινότητα «ψάχνεται» με τις επιπτώσεις της ΙΤ (Ιnformation Technology) εποχής στις ανθρώπινες σχέσεις. Ο τομέας της φυσικής διεισδύει με ενθουσιασμό στον κόσμο της σκοτεινής ύλης. Το ελληνικό πανεπιστήμιο βρίσκεται αντιμέτωπο με την πρόκληση της αναδιάρθρωσης. 

«Βροχή» οι καμπάνες σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας στη Θεσσαλονίκη

«Βροχή» πέφτουν οι... καμπάνες σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας στη Θεσσαλονίκη. Μόνο χτες καταδικάστηκαν δύο υπάλληλοι οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία ότι έκαναν τα στραβά μάτια σε αυθαίρετες κατασκευές.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Nέος «ροζ» ιός στο Facebook - Πώς να τον αντιμετωπίσετε

Ένας νέος ιός έκανε την εμφάνισή του στο Facebook τρομοκρατώντας τους χρήστες.
Ο ιός παρουσιάζει τους χρήστες του να έχουν κάνει like σε συνδέσμους με ακατάλληλο υλικό, πράγμα το οποίο ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.


Αποφασίζουν για τις «λευκές» διακοπές των μαθητών

Σήμερα η σύσκεψη Αρβανιτόπουλου - Κεφαλογιάννη
 Όλα τα ενδεχόμενα για την «λευκή εβδομάδα» χειμερινού τουρισμού, που ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα εξετασθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, στις 11 το πρωί μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου και της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη

Εξετάζεται το σενάριο να μην γίνουν μαθήματα για δύο ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα - Κίνητρα από την Ένωση Ξενοδόχων έως και 50% για την ενίσχυση του τουρισμού


Νάουσα: Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος εξαιτίας άρθρου του γιου του!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Νέοι Καιροί”
Ο Θωμάς Βραντσής δέχθηκε σκληρή κριτική απο ''συναδέλφους'' του στην πολιτική σκηνή της Νάουσας για την κριτική που άσκησε ο νεαρός για τα κακώς κείμενα της πόλης


Πανελλήνιες: Αναβάλλεται για έναν χρόνο το νέο σύστημα

Παιδεία
Οι μαθητές της Α' Λυκείου δεν θα εξεταστούν από τράπεζα θεμάτων


Εργαστήρια κινητοποίησης ανέργων από τον ΟΑΕΔ

  Την ερχόμενη Τρίτη 21/01/2014, θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη Εργαστήρι Ενεργοποίησης- Κινητοποίησης Ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).


Νταβρής: Δεν είμαι υπάλληλος του κ. Καμμένου!

Βαριές κατηγορίες εναντίον του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο βουλευτής Γιώργος Νταβρής που τέθηκε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.