Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ρωσικό ενδιαφέρον για ενέργεια και υποδομές


"Η συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική σε όλα τα ζητήματα" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
"Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας. Μιλήσαμε ακόμη για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει σήμερα ανάγκη όλους τους φίλους της και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος φίλος", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
 

Ραντεβού και πάλι στο Μαξίμου

Θορυβημένος από τις αρρυθμίες ο Πρωθυπουργός καλεί τους αρχηγούς και σκέφτεται ανασχηματισμό

Στηρίξτε την κυβέρνηση, αλλιώς θα έχετε την ευθύνη για ό,τι συμβεί στη συνέχεια, θα προειδοποιήσει - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την οποία συγκαλεί περί τα τέλη της εβδομάδας (πιθανότατα το Σάββατο) λίγο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Ο κ. Παπαδήμος ο οποίος φέρεται εξαιρετικά προβληματισμένος από όσα συνέβησαν κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, θα υπογραμμίσει στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ότι η ευθύνη της συμπεριφοράς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους. Και θα αναζητήσει απάντηση στο ερώτημα, αν αυτά συμβαίνουν για ένα νομοσχέδιο-σκούπα, τι θα συμβεί αύριο που θα εισαχθεί στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία για το κούρεμα και το νέο Μνημόνιο που θα τη συνοδεύει.