Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

"Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ευρώ και παράλληλα δραχμές"

Tην εισαγωγή της δραχμής παράλληλα με το ευρώ, προτείνει στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της ένωσης γερμανικών ΜμΕ, Mario Ohoven στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ώστε να αποκαταστήσει η χώρα την ανταγωνιστικότητά της.

Λοβέρδος: Να στηρίξουμε τη ΝΔ αν βγει πρώτο κόμμα


«Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό», ήταν η σαφής τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, σε ένα σενάριο έλλειψης αυτοδυναμίας από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε σαφώς υπέρ μίας κυβέρνησης που θα έχει την στήριξη και των δύο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, αλλά τα ποσοστά της δεν είναι ικανά να της δώσουν απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.


Μαύρα μαντάτα από την Κομισιόν για την ύφεση στην Ελλάδα


Βουτιά για την ελληνική οικονομία το 2012 προβλέπει η Κομισιόν σύμφωνα με τις ενδιάμεσες προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη σε Ευρωζώνη και ΕΕ.
Ειδικότερα, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ύφεση 4,4%, έπειτα από ύφεση 6,8% το 2011, και αποπληθωρισμό 0,5% στην Ελλάδα για το 2012.
Ωστόσο, αρχικά η Κομισιόν έκανε λόγο για ύφεση 2,8% αλλά τώρα προβλέπει ύφεση 4,4%, μια διαφορά που ξεπερνά το 50%!


Αστυνομικός σε κύκλωμα διακίνησης εικονικών τιμολογίων


Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης εικονικών τιμολογίων μεταξύ δυο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εμπορίας ιατρικών ειδών, μηχανημάτων και εξοπλισμού, έφτασε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Έπειτα από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 58χρονος «αφανής» εταίρος και μία 55χρονη διαχειρίστρια και μοναδική εταίρος της πρώτης εταιρείας, καθώς και ένας 35χρονος αστυνομικός, ο οποίος ενεργώντας με ειδική πληρεξουσιότητα από στενό συγγενικό του πρόσωπο, διαχειρίζονταν τη δεύτερη (μονοπρόσωπη) εταιρεία.