Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Δύο βραβεία πολιτιστικής κληρονομιάς κέρδισε η Ελλάδα

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η καθαίρεση ικριωμάτων και γερανογεφυρών, μετά την αποπεράτωση της αποκατάστασης των οροφών του Κεντρικού Κτιρίου των Προπυλαίων .


Για την υποδειγματική συντήρηση των Προπυλαίων αλλά και για την τεχνογνωσία που ανέπτυξε η ομάδα των ελλήνων συντηρητών αρχαίων μνημείων,  η χώρα μας απέσπασε δύο βραβεία πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη μη κυβερνητική ευρωπαϊκή οργάνωση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, Europa Nostra.
Οι τριάντα νικητές, των οποίων τα σχέδια επιλέχθηκαν μεταξύ σχεδόν διακοσίων προεπιλεγμένων σχεδίων, τιμώνται για τα επιτεύγματά τους σε τέσσερις τομείς: συντήρηση, έρευνα, ειδικές υπηρεσίες και εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση.


Νεο χτύπημα! Φεύγει και η Michelin από την Ελλάδα!


- Η Michelin είχε υποκατάστημα εξαγωγών στην Ελλάδα από το 1950!
- Τώρα θα υπάγεται στα κεντρικά της μητρικής στο Βουκουρέστι
- Η ιστορία της πολευθνικής με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κόσμο που εγκαταλείπει την χώρα μας
- Μόλις χθες η ΑΓΕΤ Ηρακλής ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιό της στην Χαλκίδα

 

Γιούνκερ: Eύθραυστο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, ο απόηχος των προγραμμάτων διάσωσης δείχνει «πόσο εύθραυστο παραμένει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, παρά τις επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών».


Την έκπληξή του για την ένταση των αντιευρωπαϊκών αντιδράσεων εκφράζει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Πάντα υπέθετα ότι κάτω από την επιφάνεια εξακολουθεί να σιγροβράζει, αλλά η σημερινή ένταση των αντιδράσεων με εκπλήσσει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «General-Anzeige».


Η Γερμανία θέλει την ηγεμονία στην Ευρωζώνη, λέει ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου


Επικρίσεις κατά της Γερμανίας διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν, κατηγορώντας την πως «αγωνίζεται για την ηγεμονία» στην Ευρωζώνη, με το να υποδεικνύει στην Κύπρο το οικονομικό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει.


Λουκέτο μετά από 87 χρόνια στα «Τσιμέντα Χαλκίδας»


Πάγωσε... η τσιμινιέρα ύστερα από 87 χρόνια του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντων στη Χαλκίδα. Η διοίκηση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοίνωσε την οριστική παύση λειτουργίας της μονάδας παραγωγής που βρίσκεται στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας, σε απόσταση ενός μόλις χιλιομέτρου από την πρωτεύουσα του νομού Ευβοίας.