Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Καταρρίπτοντας το μύθο της «αμαρτωλής» σοκολάτας


Αποτελεί λατρεμένη συνήθεια μικρών και μεγάλων, αλλά συχνά συγκαταλέγεται στη «μαύρη λίστα» των τροφίμων. Κι όμως, η γλυκιά αυτή «αμαρτία» μπορεί να αποτελέσει μία υγιεινή επιλογή. Αλήθεια, πώς θα μπορούσατε να εντάξετε την αγαπημένη σας σοκολάτα σε έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής;


Ιατρικό θαύμα στη Θεσσαλονίκη! Αφαίρεσαν όγκο πνεύμονα και καρδιάς από 19χρονη


 Ένα «θαύμα» έζησε μία 19χρονη, χάρη στην παγκόσμια ιατρική πρωτιά αφαίρεσης ενός μεγάλου όγκου πνεύμονα και καρδιάς, που η διάμετρός του ξεπερνούσε τα 14 εκατοστά.

Μετά από μια εγχείρηση 6,5 ωρών που διενεργήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, αφού παρέμεινε για δύο ημέρες στην Εντατική, επέστρεψε στον θάλαμο νοσηλείας και στις 15 Φεβρουαρίου θα πάρει εξιτήριο.


ECOFIN Κλείνει το παράθυρο για τη χαλάρωση μέτρων λιτότητας λόγω του «λάθους»

Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα λέει η Κομισιόν, παρά την παραδοχή του ΔΝΤ αναφορικά με το δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή

 Ο Ολι Ρεν, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ecofin, σχολιάζοντας τις δηλώσεις από το ΔΝΤ περί λάθους, υποστήριξε πως «αυτά είναι απλοϊκά» και πως «το πρόγραμμα είναι απολύτως σωστό».


Κανένα περιθώριο αλλαγής του οικονομικού προγράμματος λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα δεν αφήνει η Κομισιόν παρά το λάθος στον πολλαπλασιαστή της ύφεσης που αναγνωρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και η ίδια η Κομισιόν.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ολι Ρεν, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ecofin, σχολιάζοντας τα περί λάθους, υποστήριξε πως «αυτά είναι απλοϊκά και πως το πρόγραμμα είναι απολύτως σωστό». Η τοποθέτηση του κ. Ρεν, η οποία έγινε με δική του πρωτοβουλία, διαψεύδει τις κυβερνητικές προσδοκίες για χαλάρωση του προγράμματος της οικονομίας, καθώς διαπιστώνεται πως η βαθιά ύφεση οδηγεί σε ανακύκλωση του έντονου δημοσιονομικού προβλήματος.