Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Επιδοτήσεις 10.000 ευρώ σε 7.000 νέους για δικές τους επιχειρήσεις


Καινούργιες δυνατότητες σε νέους για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας δίνονται με τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση.

Με τα προγράμματα αυτά, δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες νέους να απασχοληθούν σε θέσεις μαθητείας για τέσσερις ή πέντε μήνες, ενώ 7.000 νέοι θα επιδοτηθούν με 10.000 ευρώ ο καθένας, προκειμένου να ανοίξουν δική τους επιχείρηση.


Σχόλια ξένων οίκων για τις αποφάσεις του Eurogroup


Ως ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα για την Ελλάδα θεωρεί η Fitch τις αποφάσεις του Eurogroup σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα και επίσης τη διατήρηση της χώρας στην Ε.Ε., διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία της προαιρετικής επαναγοράς δεν αποτελεί πιστωτικό γεγονός.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου η συμφωνία αποκαθιστά την ετήσια οικονομική ανάπτυξη στο 3% -3,5% οδεύοντας σταδιακά προς το τέλος της δεκαετίας, και ότι η Ελλάδα διατηρεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ από το 2016. Η καθαρή επίδραση της επαναγοράς θα εξαρτηθεί επίσης από το ποσό με το οποίο η Ε.Ε. θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή, καθώς και από το επίπεδο της συμμετοχής των επενδυτών.


«Μαγνητικό» τρένο τρέχει με 361 χιλιόμετρα την ώρα


Μαγνητικά αιωρούμενο πρωτότυπο τρένο που φτάνει σε ταχύτητα τα 361 χιλιόμετρα / ώρα σχεδίασε η Central Japan Railway, σύμφωνα με τη δικτυακή πύλη cnet.com.

Το πρωτότυπο τρένο φέρει την ονομασία Series Lo. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιαπωνία.

Χωρίς να ακουμπάει στην πραγματικότητα τις ράγες, το υπερσύγχρονο τρένο έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σαφώς πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα.