Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτείται του μισθού του ο Κ. Παπούλιας. Ευ. Βενιζέλος: Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας. «Πολλοί παίζουν με τη φωτιά, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό...Ο κίνδυνος σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλος», τόνισε κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια.


Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τόνισε ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια ιδιόρρυθμη η κατάσταση γιατί, όπως είπε, «συνεχώς έχουμε νέους όρους και νέες προϋποθέσεις».


Κινεζική δέσμευση για στήριξη της Ευρώπης


Τη δέσμευσή της να επενδύσει στα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης και να διατηρήσει τις συμμετοχές της σε ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία εξέφρασε η Κίνα, προκαλώντας κύμα ευφορίας σήμερα στις ασιατικές αγορές.
«Η Κίνα θα τηρεί πάντα την αρχή της κατοχής ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων», τόνισε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Ζου Ξιαοτσουάν σε ομιλία του στο Πεκίνο.


Σκληρή στάση από τις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το Eurogroup θα συσκεφθεί τηλεφωνικά διότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν λάβει ακόμη τις διαβεβαιώσεις που είχαν ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.


Τηλεφωνικά θα συσκεφθεί το Eurogroup την Τετάρτη και όχι με φυσική παρουσία των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες όπως αναμενόταν, προκειμένου να συζητήσει εκκρεμή ζητήματα σχετικά με το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Όπως ανέφερε, η αλλαγή αυτή αποφασίστηκε διότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν λάβει ακόμη τις διαβεβαιώσεις που είχαν ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου σχετικά με την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος, ενώ επιπλέον εκκρεμεί περαιτέρω εργασία μεταξύ Ελλάδας - τρόικας σε τεχνικά ζητήματα.