Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κινεζική δέσμευση για στήριξη της Ευρώπης


Τη δέσμευσή της να επενδύσει στα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης και να διατηρήσει τις συμμετοχές της σε ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία εξέφρασε η Κίνα, προκαλώντας κύμα ευφορίας σήμερα στις ασιατικές αγορές.
«Η Κίνα θα τηρεί πάντα την αρχή της κατοχής ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων», τόνισε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Ζου Ξιαοτσουάν σε ομιλία του στο Πεκίνο.




«Θα συμμετείχαμε στην επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τις χθεσινές δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο.
«Ο Γουέν και ο Ζου προσφέρουν την καλύτερη στήριξη που μπορούν αυτή τη στιγμή, στέλνοντας θετικά μηνύματα όπως η δέσμευση να μην μειωθούν οι ευρωπαϊκές τους επενδύσεις και να αγοράσουν ευρωπαϊκά ομόλογα, προκειμένου να συμβάλλουν στη τόνωση της εμπιστοσύνης στην αγορά», σχολίασε οικονομολόγος στη Mizuho Securities Asia, ο οποίος δούλευε παλαιότερα στην ΕΚΤ.
Χθες, κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής ΕΕ - Κίνας στο Πεκίνο, ο Κινέζος πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση της Κίνας να συμμετάσχει περισσότερο στην αναζήτηση μιας λύσης στην κρίση χρέους στην Ευρώπη.
Ο Γουέν Τζιαμπάο κήρυξε μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ,Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την έναρξη της συνόδου κορυφής, στην οποία θα κυριαρχήσει η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ ζήτησε από το Πεκίνο καλύτερη πρόσβαση των Ευρωπαίων στην κινεζική αγορά.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου