Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κρίσιμη συνάντηση Βενιζέλου - Κουβέλη με φόντο τις εξελίξεις στην ΕΡΤ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος (αριστερά) και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης κατά την έκτακτη συνάντησή τους στη Βουλή.

 Τις επόμενες κινήσεις τους μετά απόφαση της κυβέρνησης να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ καλούνται να καθορίσουν στην έκτακτη συνάντηση τους στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, υπό την απειλή κυβερνητικής κρίσης.




Οι ραγδαίες εξελίξεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση εξελίσσονται σε νέα δοκιμασία για την κυβερνητική συνοχή, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους ως προς τους χειρισμούς του Μαξίμου, καταθέτοντας μάλιστα σήμερα πρόταση νόμου «Περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου» για την ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα και δεδομένων των αντιδράσεων των δύο κυβερνητικών εταίρων, πληροφορίες θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από τον Πρωθυπουργό.

REUTERS/JOHN KOLESIDIS
O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλά σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ο Αντ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών χειρισμών, τονίζοντας ότι η δημιουργία του νέου δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης γίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος. «Καταργούμε μια εστία αδιαφάνειας, σπατάλης. Κάποιοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν να διατηρηθεί και η αδιαφάνεια και η σπατάλη», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να σταματήσει αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, «να σκεπάζει δηλαδή τα προβλήματα».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε από την πλευρά του την «καθαρή και κρυστάλλινη» θέση του ΠΑΣΟΚ κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ, τονίζοντας ότι η αναδιάρθρωσή της δεν μπορεί να γίνει «από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς διαβούλευση και ερήμην της Βουλής». Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει «να συζητήσει σε βάθος για όλα αυτά τα θέματα», καθώς, όπως είπε, για το ΠΑΣΟΚ η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας είναι «όρος επιβίωσης, όχι της κυβέρνησης αλλά της χώρας».
Με ανακοίνωση που εξέδωσε άλλωστε η Ιπποκράτους, άφηνε αιχμές κατά της Λ. Συγγρού, κατηγορώντας την «ότι επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Την κατηγορηματική αντίθεση στο κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, μετά από τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ. «Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι απαράδεκτο να κλείσει. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μια στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση», τόνισε.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου